illustration montre les crypto monnaies bitcoin ethereum et dogecoin

Caigudes al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) cedeix un 2% a les últimes 24 hores i se situa prop dels 30.000 dòlars, nivell que va perdre breument. Per part seva, l'ethereum (ETH) cedeix fins a un 3,5% i ha caigut per sota dels 1.900 dòlars.

Aquesta forta correcció es deu a diversos factors que es van succeir durant dijous, sessió durant la qual també es van registrar nous màxims anuals a prop dels 31.500 dòlars. D'una banda, les actes de la reunió del juny Reserva Federal (Fed), que van reflectir que els funcionaris del banc central nord-americà contemplen continuar pujant els tipus, encara que sigui a un ritme menor a l'esperat.

Concretament, els membres de la Fed van assenyalar que "una moderació més gran en el ritme d'enduriment de la política era apropiada per proporcionar temps addicional per observar els efectes de l'enduriment acumulatiu i avaluar les seves implicacions per a la política".

Les actes van mostrar, a més, que alguns banquers centrals es van mostrar partidaris d'un augment de 25 punts bàsics, esgrimint que “el mercat laboral es va mantenir molt ajustat”. Aquesta hipòtesi va ser ratificada per l'enquesta de treball del juny elaborada per la consultora ADP, que va donar una dada molt sorprenent: l'economia nord-americana hauria creat 497.000 llocs de treball el sisè mes de l'any. Avui es coneixeran les dades oficials d'ocupació.

Aquests dos factors, sumats a un ISM serveis molt més fort del que s'esperava (va repuntar fins als 53,9 punts des dels 50,3 punts anteriors i enfront dels 51 punts que preveia el consens), va empènyer a la baixa els actius digitals... i la renda variable, la correlació de la qual amb el bitcoin s'ha desplomat durant les últimes setmanes.

Tot i això, nombrosos analistes assenyalen que el sentiment predominant al mercat és d'optimisme, especialment després del pronunciament ahir de Larry Fink, CEO i president de BlackRock. El cèlebre inversor, en altre temps un reconegut criptoescèptic, va assegurar que el bitcoin té el potencial de "revolucionar les finances" i va declarar que treballarà amb la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) perquè el fons cotitzat (ETF, per les sigles en anglès) de bitcoin al comptat proposat per la major gestora del món vegi la llum.

"Aquest és un gir important de Fink i proporciona optimisme que altres escèptics podrien canviar d'opinió en un futur proper", destaca Edward Moya, analista sènior de mercats d'OANDA.

Per a aquest expert, la criptomoneda reina "sembla estar enfrontant-se a algunes barreres de preus abans del nivell de 32.000 dòlars" i el seu rendiment "està cridant l'atenció atesa la debilitat que sorgeix en la renda variable mundial". "Perquè el ral·li del bitcoin continuï, necessitarem la confirmació que la SEC concedirà permís per a un ETF de BTC al comptat, ja que segueix atrapat cotitzant entre 28.000 i 31.500 dòlars", afegeix.

Per part seva, Naeem Aslam, director d'inversions de Zaye Capital Markets, destaca que, per tècnic, "el moviment actual es tracta més de la prova del proper nivell de resistència, que es troba als 40.000 dòlars, i qualsevol cosa abans d'això realment no té cap valor significatiu”.

"Per tant, l'acció del preu continuarà movent-se a l'alça durant els propers dies. En realitat, també hi ha la possibilitat de comprar un rumor i vendre el fet, cosa que significa que el preu del bitcoin es pot continuar movent en el cas que l'ETF bitcoin sigui aprovat i, quan realment vegi la llum del dia, podríem veure una mica de venda massiva", adverteix.

De la mateixa manera, Aslam assenyala que l'impuls proporcionat pel bitcoin està ajudant altres actius digitals alternatius, que "s'estan movent més alt a mesura que el BTC es comença a moure".

Amb tot, aquesta jornada cap de les principals altcoins registra moviments a l'alça. Ripple (XRP), dogecoin (DOGE) i cardano (ADA) són les que més cauen, fins a un 3%.

contador