bitcoin8345

L'optimisme s'ha tornat a instal·lar al mercat de les criptomonedes. Els actius digitals repunten aquest dilluns i situen el bitcoin (BTC) per sobre dels 37.000 dòlars, mentre que l'etereum (ETH) supera els 2.000 dòlars.

"Des d'un punt de vista tècnic, els 38.000 dòlars ara són la resistència que s'hauria de superar abans d'iniciar el camí cap als 41.500 dòlars", explica Javier Molina, analista sènior de mercats per a eToro.

Tot i això, per a l'estrateg, les vendes observades en aquestes referències per part del costat institucional ens fan ser previnguts respecte als propers moviments. "Els 35.000 dòlars podrien funcionar com a primera resistència que, si es perden, tenen als 33.500 el següent nivell de control a no perdre per seguir pensant en el desenvolupament alcista", afegeix Molina.

El bitcoin s'enfronta a una forta resistència propera als 38.000 dòlars, però un senyal positiu per als analistes és que els alcistes no han permès que el preu caigui per sota de la mitjana mòbil exponencial (EMA) de 20 dies dels 35.666 dòlars.

"El primer senyal de debilitat serà un tancament per sota de l'EMA de 20 dies. Això indicarà la possibilitat d'una acció limitada a curt termini. El parell pot romandre estancat entre 34.800 i 38.000 dòlars per un temps. Una ruptura per sota de 34.800 dòlars podria obrir el camí per a una caiguda a 32.400 dòlars", comenta Rakesh Upadhyay a Cointelegraph.

Amb tot, el creador de Look Into Bitcoin, Philip Swift, creu que les dades en cadena suggereixen que el mercat alcista del bitcoin encara es troba en les primeres etapes, ja que "encara no hi ha FOMO".

En aquest sentit, el sentiment dels inversors institucionals cap a la inversió en cripto ha millorat significativament en comparació amb l'any passat gràcies a la confiança que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) aprovarà els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) al comptat.

El mercat també s'està veient afavorit per l'expectativa que la Reserva Federal (Fed) no tornarà a apujar els tipus d'interès en la propera reunió del desembre, després que l'IPC d'octubre oferís una moderació més gran de l'esperada.

Per tot això, hi ha un entusiasme generalitzat respecte a assistir a un 2024 positiu en preus, ja que, en comparació amb altres classes d'actius, les criptomonedes ocupen la tercera posició en termes d'oportunitat, utilitzant rendibilitat ajustat al risc, durant els propers tres anys, després de la inversió en capital privat i en accions nord-americanes.

A més, els inversors institucionals consideren que la tecnologia de cadena de blocs té el potencial de transformar els pagaments i la liquidació de les operacions comercials.

contador