photo d illustration d un bitcoin

El bitcoin no aconsegueix aixecar el cap i continua registrant caigudes que fan que la criptomoneda més gran posi en joc mantenir-se per sobre del nivell dels 57.000 dòlars.

Alguns analistes consideren, basant-se en el patró observat en cicles anteriors, que el bitcoin es troba en el que podria ser una pausa estiuenca. I creuen que el sentiment al mercat criptogràfic pot millorar les properes setmanes, propiciat per l'aprovació per part de la Comissió de Borsa i Valors dels EUA (SEC) de l'ETF al comptat de l'ethereum.

Sobretot, també, si la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) comença a retallar els tipus d'interès als propers mesos.

Des que s'allunyés dels seus màxims històrics al març, el bitcoin s'ha estat movent en una tendència baixista que aquest divendres s'acosta al 2% de descensos en la cotització. A Julius Baer estimen que "la volatilitat persistirà en el futur previsible", ja que "una reversió ràpida i una represa de la ratxa rècord semblen força improbables en aquest moment".

"Els problemes no estan relacionats exclusivament amb els 142.000 bitcoins al patrimoni de Mt. Gox o els 47.000 tokens que el Bundeskriminalamt (BKA) del govern alemany té la intenció de liquidar. S'estén a l'espai i a la profunditat del mercat dels miners del bitcoin", expliquen.

Entre la resta del mercat de criptodivises, shiba s'emporta l'atenció enmig d'un possible rumor sobre un ETF de la criptomoneda. Aquest divendres es deixa al voltant d'un 1,5%, però el gràfic setmanal mostra un augment del 20%.

A més, l'ethereum perd un 1,4%, solana baixa més d'un 4,5% i dogecoin més d'un 2,5%. Per contra, XRP es revalora a prop d'un 4%.

contador