ballena bitcoin
© Alberto Sánchez

El nombre d'adreces de bitcoin de grans dimensions ha marcat un nou mínim de 3 mesos, fins a assolir les 15.923. D'aquesta manera, es queda per sota fins i tot de l'anterior sòl marcat fa tan sols dos dies, quan es va quedar en 15.931.

Així, i segons les dades de Glassnode, es confirma que les balenes segueixen venent bitcoins en un moment en què la reina de les 'criptos' marca mínims. De fet, ha deixat el seu sòl al voltant dels 33.000 dòlars, el seu pitjor canvi des de finals de juliol del 2021.

Aquest comportament demostra que els grans tenidors de la criptomoneda per antonomàsia no contradiuen l'actiu i no s'uneixen al mercat baixista.

Encara que s'observen baixos nivells d'entrada a la borsa del bitcoin, el volum de fons en dòlars que està rebent es manté relativament alt en comparació amb el període en què cotitzava a prop dels 60.000 dòlars.

Tot això passa mentre el mercat mira cap a la reunió de la Reserva Federal (Fed) d'aquesta setmana i cap a Ucraïna. Al costat del banc central nord-americà, molts anticipen que el Comitè de Mercat Obert (FOMC, per les sigles en anglès) que comença aquest dimarts pot provocar una major aversió al risc i més caigudes en els índexs tecnològics.

D'altra banda, pel que fa a la situació a Ucraïna, el Departament d'Estat dels EUA va anunciar diumenge que estava ordenant els familiars dels diplomàtics que abandonessin el país, en un dels senyals més clars que els funcionaris nord-americans s'estan preparant per a un moviment agressiu de Rússia a la regió.

El temor del conflicte va fer que les accions de tot el món es veiessin afectades i que el dòlar i el petroli s'enfortissin.

Noticias relacionadas

contador