bitcoin 20220614171417

El bitcoin sucumbeix a la pressió baixista dels últims dies, quan els 'ossos' han tornat a cobrar impuls després que la moneda digital no aconseguís consolidar per sobre dels 22.000 dòlars. Dilluns va deixar un mínim a la sessió per sota dels 20.000 dòlars, que amplia aquest dimarts fins al pitjor canvi de l'última setmana, malgrat els esforços de les balenes i les gambes per mantenir el preu a flotació.

  • 63.168,80$
  • 0,34%

"La recuperació del bitcoin a la setmana passada pot haver entusiasmat alguns, però imagino que la majoria l'haurà vist amb molts dubtes", comenta Craig Erlam, analista d'Oanda. "No només l'entorn del mercat en general no l'afavoreix, encara que l'ocasional repunt del mercat baixista inspiri una mica d'esperança, sinó que la comunitat de criptomonedes tampoc no està precisament entusiasmada", afegeix.

"Potser s'accepti que la caiguda continuarà durant algun temps i que simplement cal capejar el temporal. És només una qüestió de com en serà de traïdora", avisa l'expert. "L'atenció continua centrada als 20.000 dòlars, però en aquest moment, els 18.500 i els 17.500 dòlars són probablement més importants", assenyala, ja que són els mínims de l'onada recent de vendes i perdre'ls significaria que la divisa comunitària es dirigirà cap als 13.000 dòlars, en primera instància, encara que els inversors aposten per 10.000 com a objectiu de les caigudes, segons una enquesta recent.

La pugna entre baixistes i alcistes té les balenes i les gambes, els comptes amb més de 1.000 i més de 1 bitcoin, respectivament, dos poderosos aliats del costat dels compradors. Aquests dos grups són HODLers -inversors en bitcoin com una proposta a llarg termini que es neguen a vendre les seves participacions- i estan decidits a fer retrocedir els 'ossos', malgrat que les seves carteres estan en números vermells.

Les gambes estan afegint col·lectivament al saldo un ritme de 60.460 bitcoins al mes, el més agressiu de la història, segons una anàlisi de l'empresa de dades Glassnode. Les balenes, aquelles amb més de 1.000 bitcoin, estaven afegint 140.000 monedes al mes, el ritme més alt des del gener del 2021.

"El mercat s'està acostant a un règim liderat per HODLers", va dir Glassnode en una nota, en referència a la cohort el nom de la qual va sorgir fa anys d'un comerciant que va escriure malament "hold" en un fòrum en línia.

Després del pitjor mes de bitcoin en 11 anys, al juny, el descens sembla haver disminuït, ja que la demanda de transaccions sembla moure's lateralment, segons Glassnode, cosa que indica un estancament dels nous participants i una probable retenció d'una càrrega base de usuaris, és a dir, els HODLers.

El bitcoin ha estat rondant entre els 19.000 i els 21.000 dòlars durant les últimes quatre setmanes, menys d'un terç del pic dels 69.000 dòlars el 2021.

Noticias relacionadas

contador