piecebitcoin

La criptomoneda més gran del món, el bitcoin, s'ha vist embolicada en una forta volatilitat durant les dues últimes setmanes, de la mà dels bruscos moviments als mercats financers. Durant aquest període, el preu ha aconseguit superar els nivells de 40.000 dòlars en dues ocasions, tot i això, ha estat incapaç de mantenir-se per sobre i ha estat cotitzant a la baixa sota una forta pressió, a la qual s'afegeix una acumulació de curts, segons un informe.

  • 93.382,37$
  • 1,55%

Aquest divendres, la moneda criptogràfica cotitza per sota dels 39.000 dòlars i segueix la tendència baixista iniciada dijous. L'ethereum també sembla vulnerable a caigudes més grans, amb la cotització a prop dels 2.500 dòlars, mentre la resta del mercat presenta signe mixt, amb la majoria de criptovalors oscil·lant entre pujades de l'1% i retrocessos d'un percentatge similar. La capitalització total també s'ha reduït i s'assenta als 1,73 bilions de dòlars, segons CoinMarketCap.

El bitcoin s'està consolidant aquest divendres, després de cedir dijous gairebé tots els guanys anteriors. "L'augment de la gana pel risc va fer que el bitcoin es disparés el 9 de març", indica Craig Erlam, analista d'Oanda, "un moviment que sempre va ser vulnerable atesa a l'enorme volatilitat i l'acció de preus impulsada pels titulars". També es va suggerir que l'ordre executiva del president Biden sobre els actius digitals podria haver estat darrere de la pujada”, pel caràcter benigne i constructiu per al mercat que han destacat nombrosos analistes. Amb tot, l'expert avisa que “les criptomonedes continuen sent molt sensibles a les fluctuacions de la gana pel risc”.

A banda de les condicions de mercat i dels fonamentals, un informe de Datamish, citat per fonts del mercat, apunta que alguns grans inversors (o institucions) han pres prestats a prop de 1.500 bitcoins de Bitfinex per a posicions curtes. Actualment, s'han prestat un total de 3.063 bitcoins, i la majoria de posicions curtes són de no cobertura.

Si l'acumulació massiva de curts es fa realitat, podem veure el bitcoin dirigir-se per sota dels 35.000 dòlars i fins als 30.000 dòlars. Molts analistes no han descartat la possibilitat que el preu pugui tornar per sota dels nivells de 30.000 dòlars.

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, el preu no va ser capaç de sostenir-se per sobre dels 40.000 dòlars i, de fet, es va veure rebutjat a la zona de 42.500-42.700 dòlars, on es pot veure una resistència en gràfics setmanals.

Pel que fa al molt curt termini, “tenim al preu del bitcoin en zona de ningú, una mica lluny dels suports i resistències claus. Hi ha un important suport a la recta creixent que uneix tots i cadascun dels successius mínims creixents des del passat estiu", comenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "Per no parlar dels mínims de gener (32.855) i els mínims de febrer (34.295). I per dalt tenim els últims màxims decreixents amb especial rellevància als màxims de febrer (45.905)", afegeix.

"Queda molta tela per tallar encara, però és clar que per sobre dels 46.000 dòlars amb comoditat tindrem un important senyal de fortalesa en el rei de les criptomonedes. Sens dubte es tractaria d'un abans i un després. De la mateixa manera que la perforació dels mínims del gener seria un nou gerro d'aigua freda”, arrodoneix l'analista.

Noticias relacionadas

contador