regulación prohibición criptomonedas
Alberto Sánchez

La Comissió de Valors dels Estats Units (SEC per les sigles en anglès) ha anunciat en un comunicat de premsa que gairebé duplica la mida de la seva unitat d'aplicació de la llei que supervisa els mercats de criptomonedes i les amenaces relacionades amb el ciberespai, fins i tot arribar a 50 llocs específics.

També canviarà el nom de la unitat de la Divisió d'Execució com a Unitat de Criptoactius i Cibernètica (anteriorment coneguda com a Unitat Cibernètica).

El president de la SEC, Gary Gensler, afirma que, amb l'assignació de 20 llocs addicionals a aquesta unitat, “la SEC estarà més ben equipada per vigilar les infraccions als mercats de criptomonedes, alhora que continuarà identificant els problemes de divulgació i control pel que fa a la ciberseguretat." Aquesta unitat ha presentat més de 80 accions d'aplicació relacionades amb ofertes i plataformes de criptoactius des del 2017.

Segons la informació de 'LexBlog', tenint en compte l'ordre executiva del President Biden de març per garantir el desenvolupament responsable dels actius digitals, que busca un enfocament interinstitucional coordinat per promoure una política "de tot el govern" d'"innovació financera responsable", la SEC continua sent al capdavant d'aquestes qüestions, algunes de les quals poden quedar en darrera instància fora de l'àmbit de la seva jurisdicció a mesura que l'administració Biden desenvolupa objectius polítics més amplis". Per exemple, el secretari del Tresor està encarregat d'elaborar un informe abans del 7 de juliol de 2022 sobre el futur dels diners i els sistemes de pagament, incloent-hi el paper de les 'stablecoins' (monedes estables).

La unitat també estarà encarregada de continuar abordant les amenaces relacionades amb la cibernètica. El comunicat assenyala que la unitat ha emprès nombroses accions contra empreses registrades a la SEC per no mantenir controls adequats de ciberseguretat o per no informar adequadament en les seves declaracions de registre i informes periòdics dels riscos i incidents relacionats amb la ciberseguretat.

contador