le bitcoin de nouveau a plus de 60 000 dollars 20210423163403

Què està passant amb el bitcoin? És la gran pregunta de mercat, sobretot entre els inversors poc experimentats en les criptodivises, que han comprat la moneda criptogràfica durant els últims mesos i han entrat en pànic davant la brutal retallada de gairebé un 40% que acumula des de la fita històrica en gairebé 65.000 dòlars de mitjans d'abril. "La realitat és que res és molt diferent del que ha estat esdevenint sempre que es produeixen grans alces en el preu, solen venir seguides per un període d'alta volatilitat i fortes retallades", respon Javier Rivas, professor d'EAE Business School.

La pujada des dels 20.000 dòlars als 64.900 "s'ha produït en tan poc temps (des de novembre de 2020) que amb prou feines hi ha hagut pauses que haguessin significat suports en una caiguda", comenta. A més, "les últimes pujades han atret un perfil d'inversor amb pocs coneixements en criptodivises que, no acostumats a aquests bruscs moviments, han anat sortint del mercat especialment durant l'últim cap de setmana".

"Des d'un punt de vista tècnic el punt clau són els 28.000 dòlars, nivell de suport principal, en perdre'l el mercat posarà fins i tot en perill el trencament dels anteriors màxims (20.000 dòlars)", comenta aquest expert que també descriu altres causes com a catalitzadors de la carnisseria.

"Per sobre de tot les declaracions i tweets d'Elon Musk, si primer deia acceptar els bitcoins per pagar els seus cotxes Tesla per desdir-se poc després. La seva justificació ha estat l'alt consum elèctric del minat de la criptodivisa". No nega que "això de per si ja és una crítica demolidora", no pel simple fet que el bitcoin consumeixi tanta electricitat com un país de la mida de Noruega, "sinó per l'enorme dificultat de canviar els processos que expliquen aquest elevada despesa elèctrica en un sistema descentralitzat sense autoritat central".

ALTRES CATALITZADORS

A més de l'anterior, aquest dimarts, tres organismes xinesos del sector bancari i de pagaments van emetre un comunicat en què advertien a les institucions financeres que no realitzessin negocis relacionats amb la moneda virtual, incloent-hi el comerç o l'intercanvi de moneda fiduciària per criptodivises.

La línia dura de la Xina amb les monedes digitals no és nova. El 2017 les autoritats van tancar els intercanvis de criptodivises locals i van prohibir les anomenades ofertes inicials de monedes (ICO), una forma que les empreses del sector recaptin diners mitjançant l'emissió de nous tokens digitals.

Noticias relacionadas

contador