Tot i els elevats costos de l'energia, els miners del bitcoin continuen sent extremadament decidits, ja que la dificultat de minat de la criptomoneda ha pujat un 9,26%. Es tracta del segon increment més gran en aquesta magnitud, que mesura el nombre de persones que estan connectades a la cadena de blocs del 2022, cosa que, segons els experts, són bones notícies per al criptoactiu.
La dificultat de minat d'una criptomoneda com el bitcoin indica com n'és de difícil i lent trobar el 'hash' correcte per a cada bloc. La dificultat de minar nous blocs augmenta o disminueix amb el temps, depenent del nombre de miners a la xarxa.
Si la dificultat augmenta, vol dir que hi ha més miners competint per minar un bloc, com estem veient actualment. "Això és una mala notícia per als miners del bitcoin: s'està tornant més competitiu minar la moneda digital en un moment en què els costos d'energia estan a màxims històrics", diu Marcus Sotiriou, analista de GlobalBlock.
"No obstant, el fet que la dificultat de minat estigui augmentant suggereix un augment de la convicció entre els miners sobre la rendibilitat a llarg termini de la xarxa d'aquesta 'cripto', ja que estan disposats a absorbir costos dolorosos i menors beneficis a curt termini", afegeix l'expert.
Tot i que, amb els costos energètics fora de control a Europa, això podria significar problemes per a la regulació de la mineria del bitcoin, especialment a la Unió Europea (UE). Recentment es va informar que el preu de referència de l'electricitat a Alemanya va superar per primera vegada els 700 euros per megawatt-hora, xifra que suposa unes 14 vegades la mitjana estacional dels últims cinc anys.
"Malgrat la preocupació que la UE pugui lluitar contra la mineria del bitcoin en un esforç per reduir el consum d'energia, aquest dijous, els legisladors de la UE han rebutjat una proposta del Partit Verd per investigar alternatives a la mineria proof- of-work (PoW) que sustenta bitcoin, cosa que suggereix que la UE pot estar escalfant la idea que POW podria ser realment acceptat en el marc de regulació de Brussel·les", diu Sotiriou.