El bitcoin s'ha pres un descans aquest dilluns després del ral·li iniciat diumenge, colofó del que ha estat un cap de setmana tranquil per al mercat de les criptomonedes, amb la capitalització total per sobre de 2,15 bilions de dòlars i signe mixt per a la majoria de criptovalors, que oscil·len entre moderades pujades i caigudes. La criptodivisa més gran per capitalització borsària es va disparar per sobre dels 47.300 dòlars el 3 d'abril, xifra que suposa un guany del 2,6%, però s'ha desinflat des d'aleshores, malgrat que es manté als 46.000 dòlars.
- 90.454,40$
- -0,66%
La consolidació de la criptomoneda en aquest nivell de preus "serà clau per a la continuació alcista cap a la fita dels 50.000 dòlars", indica Joe DiPasquale, director general de BitBull Capital. "Encara que vam veure un rebuig al voltant dels 48.000 dòlars, mentre la divisa criptogràfica es mantingui per sobre dels 46.000 dòlars, els toros poden tenir l'esperança d'un altre moviment alcista". Tot i això, avisa aquest expert que si perdem aquests nivells, es pot tornar a posar a prova els 40.000 dòlars”.
L'anàlisi tècnica indica, per altra banda, que la correcció des dels màxims de l'any de moment encaixen absolutament dins dels paràmetres normals. "De fet, es tracta d'una simple tornada a la nova zona de suport, abans resistència", comenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. Per a l'expert, després d'haver recaigut fins al nou suport dels aprox. 45.000 dòlars (la part alta del triangle simètric), abans resistència i ara suport, “si ens creiem la figura, el cert és que des d'aquí i amb les seves correccions contra tendència, aquest hauria de redreçar el rumb cap als 60.000 dòlars i més amunt (la projecció mínima teòrica del triangle)".
L'ether, la segona criptomoneda més gran per capitalització de mercat, va seguir un patró similar, retrocedint i després recuperant terreny per saltar per sobre del nivell dels 3.550 dòlars, amb un augment al voltant del 3% durant les darreres jornades.
Les principals altcoins van tenir un comportament mixt, ja que algunes van pujar i altres van baixar lleugerament. La moneda meme, DOGE, va pujar al voltant del 5%. L'alternativa de DOGE, SHIB, va pujar més modestament. Solana i cardano van pujar recentment un 3% i un 2%, respectivament. El criptovalor Luna de Terra va baixar un 2%.
L'augment de les criptomonedes a finals del cap de setmana es va desviar lleugerament del rendiment dels principals mercats de valors divendres, que no van fer res més que mantenir el terreny del dia anterior. El Nasdaq i l'S&P 500, de gran pes al sector tecnològic, van caure lleugerament, ja que els inversors semblaven preparar-se perquè la Reserva Federal dels EUA i altres bancs centrals de tot el món continuessin aplicant polítiques monetàries més agressives.
Els tipus d'interès baixos i els estímuls dels bancs centrals, que poden treure l'economia de la seva letargia, fan que els preus dels actius pugin. Però quan la inflació augmenta i l'economia es reescalfa, els bancs centrals reverteixen aquestes polítiques acomodatícies, cosa que sol provocar una volatilitat més gran als mercats.
Mentrestant, l'entorn macroeconòmic va continuar sent tan inestable com ho ha estat des que Rússia va envair Ucraïna fa cinc setmanes. Després que sortissin a la llum imatges horribles de víctimes civils a Butxa, una ciutat propera a la capital ucraïnesa, Kíiv, la ministra de Defensa alemanya, Christine Lambrecht, va dir en una entrevista televisiva que la Unió Europea hauria de considerar la possibilitat d'aturar les importacions de gas rus.
Els països del bloc de la UE s'han resistit a aquesta mesura, temorosos que enviï les economies a la recessió. El petroli Brent, una mesura àmpliament observada dels preus de l'energia, cotitzava als 102 dòlars per barril, un augment massiu des d'on va començar l'any.