bitcoin et or 20211231124816

Goldman Sachs considera que el bitcoin podria assolir els 100.000 dòlars si els inversors segueixen tractant-lo com si fos or. Si la quota de la criptodivisa al mercat de 'reserves de valor' augmentés, hipotèticament, fins al 50% durant els propers cinc anys, el preu s'incrementaria fins a una mica més d'aquest nivell, segons el banc.

Goldman estima que la capitalització de mercat ajustada del bitcoin és de menys de 700.000 milions de dòlars. Això representa el 20% del mercat de 'reserves de valor' que, segons el banc, es compon de bitcoin i or. El valor de l'or disponible per a la inversió s'estima en 2,6 bilions de dòlars.

Si la quota de bitcoin al mercat de 'reserves de valor' augmentés, "hipotèticament", fins al 50% durant els propers cinc anys, el seu preu s'incrementaria fins a una mica més de 100.000 dòlars, fet que suposaria una rendibilitat composta anualitzada del 17 % o el 18%, segons ha publicat l'entitat i recull Bloomberg.

El bitcoin cotitza actualment a un preu de 46.000 dòlars després d'haver-se revalorat a prop d'un 60% l'any passat. El principal actiu digital per valor de mercat va assolir un rècord de gairebé 69.000 dòlars al novembre. Ha pujat més del 4.700% des del 2016.

Tot i que el consum de recursos reals de la xarxa bitcoin pot ser un obstacle per a l'adopció institucional, això no aturarà la demanda de l'actiu, diu la nota de Goldman.

El bitcoin ha estat qualificat durant molt de temps com l''or digital'. Les crítiques que es fan a l'or també solen aplicar-se al bitcoin: no paga interessos ni dividends i no imita el rendiment dels actius més tradicionals. Els seus defensors diuen que el bitcoin, igual que l'or, serveix de protecció davant de determinades circumstàncies, com la inflació.

Noticias relacionadas

contador