sec-security-exchange-commission-bourse-us

La Comissió de Borsa i Valors dels EUA (SEC, per les sigles en anglès) s'ha vist compromesa. Un tuit del compte a X, l'antiga Twitter, ha anunciat que l'ETF de bitcoin s'havia aprovat. Seria sens dubte una de les notícies de la setmana, si no fos perquè és fals.

Així ho ha assegurat el mateix president de la SEC, Gary Gensler, a través d'un missatge a la mateixa xarxa social. "El compte de la SEC s'ha vist compromès i s'ha publicat un tuit no autoritzat. La SEC no ha aprovat la cotització i negociació de productes al comptat de bitcoin negociats a la borsa", ha apuntat.

Per la seva banda, la Comissió de Borsa i Valors ha assenyalat que hi va haver activitat no aprovada al seu compte d'X "per part d'una persona desconeguda durant un breu període de temps poc després de les 4 pm hora de l'est" dimarts.

L'incident de ciberseguretat, que segons Michael Hewson, analista en cap de mercats de CMC Markets UK, és "enormement enutjós per a la SEC", ha passat aquest dimarts, i encara que el post ha estat eliminat ràpidament les autoritats nord-americanes ja investiguen el que ha passat i com és possible que el compte del regulador s'hagi vist compromès així.

A X també s'han dut a terme una investigació preliminar, que ha conclòs que el que ha passat "no s'ha degut a cap violació dels sistemes d'X, sinó més aviat que un individu no identificat va obtenir control sobre un número de telèfon associat amb la compte @SECGov a través d'un tercer”.

Així ho ha apuntat l'equip de seguretat d'X en una publicació a la xarxa social. "També podem confirmar que el compte no tenia habilitada l'autenticació de dos factors en el moment en què va ser compromesa", ha afegit.

L'enrenou que ha provocat tot el que ha passat no ha estat menor, i és que el mercat espera amb ansietat la decisió de la SEC sobre els ETF de bitcoin, després que al voltant d'una dotzena d'empreses hagin sol·licitat operar amb aquests productes als Estats Units, entre elles BlackRock i Fidelity.

"La tensió entre els criptoinversors és molt alta en aquests moments, atès que és qüestió d'hores que la SEC anunciï l'aprovació dels ETF al comptat. Tot i això, pel fet que els inversors han estat comprant els rumors d'ETFs de bitcoin durant mesos, la notícia real podria desencadenar una reacció de venda", comenta Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

La Comissió de Borsa i Valors nord-americana té fins aquest dimecres, 10 de gener, per decidir sobre això, de manera que l'expectació és màxima. Tant que després del fals tuit els preus del bitcoin, la criptomoneda més gran del món, es van disparar, encara que ràpidament van caure per sota dels 46.000 dòlars, després d'anunciar la SEC que la informació no era certa.

Segons Ozkardeskaya, les reculades dels preus "podrien ser interessants oportunitats d'entrada per als operadors a llarg termini, ja que l'aprovació dels ETF al comptat atraurà una quantitat significativa de capital al sector i hauria de tenir un impacte potencialment massiu en les valoracions de tot el sector".

En qualsevol cas, fins ara la SEC s'ha negat a permetre el llançament de productes vinculats a actius digitals. De fet, Genser ha estat més d'una vegada criticat per la indústria pel seu afany de controlar les criptomonedes.

contador