mineria bitcoin
Alberto Sánchez

El bitcoin torna aquest dimecres a intentar superar els 30.000 dòlars, després de passar tot dimarts per sota d'aquesta marca, ja que va ser rebutjat durament pel nivell clau de 31.500 dòlars. Els experts es mostren unànimes que la conquesta d'aquest nivell és fonamental perquè la moneda digital per antonomàsia pugi cap als 35.000 dòlars. Pel que fa a la resta del mercat, l'ethereum ha tornat a posar a prova els 1.700 dòlars, que estan funcionant com a sòl de mercat i la capitalització total s'assenta sobre els 1,2 bilions.

  • 60.740,15$
  • -1,75%

No obstant, no poques veus indiquen que la volatilitat dels preus i el constant rebuig en tots els intents de la moneda digital més operada del mercat de superar la seva resistència de curt termini, apunten que es desencadenarà una capitulació més gran del mercat, fins als 20.000 dòlars. Així ho demostren les dades de Glassnode, en concret el benefici/pèrdua net no realitzat (NUPL), que és una mesura dels beneficis i pèrdues globals no realitzats de la xarxa com a proporció de la capitalització del mercat. Aquesta mètrica indica que menys del 25% d'aquest valor es manté en beneficis. "Això ha succeït 3 vegades des del 2015 i cada vegada ha portat a una fase de capitulació amb més caigudes als mesos següents", comenta Marcus Sotiriou, analista de GlobalBlock.

A més, el canvi de posició neta dels miners del bitcoin mostra que han estat venedors nets durant el mes passat, ja que la seva distribució (pressió de venda) va assolir un pic del voltant dels 8.000 bitcoins per mes. L'expert creu que el comportament d'aquest sector de la criptoindústria podria deure's a la caiguda del preu de l'arxiu digital per antonomàsia, "que ha disminuït la rendibilitat dels miners".

Tot i això, declara no estar preocupat, ja que Intel està llançant xips de mineria de segona generació específics per a la cadena de blocs de la creació de Satoshi Nakamoto, que són més eficients que els de la majoria dels seus rivals. El miner de criptomonedes Hive Blockchain va vendre uns 10.000 ETH per pagar els equips de mineria de bitcoin d'Intel. Aquests entraran en producció en massa a principis del 2023, i potencialment augmentaran la rendibilitat dels miners. "Crec que això serà un catalitzador per a una major adopció de la mineria de la criptomoneda a nivell mundial, ja que podria ajudar les empreses mineres a complir els objectius ESG (ambientals, socials i de govern)", diu Sotiriou.

Segons el parer de l'analista, el factor clau per determinar si hi haurà més caigudes als propers mesos és l'augment de la inflació. Les dades de l'IPC nord-americà del maig es publiquen divendres i s'espera que la lectura arribi al 8,2% interanual, xifra que suposa un descens del 0,1% respecte a l'IPC del mes d'abril, que va ser del 8,3%. La disminució no és significativa i l'expert de GlobalBlock creu que "hauríem de veure un descens més significatiu de la pressió dels preus perquè la Reserva Federal dels EUA canviï de rumb, i per tant es produeixi una alça sostinguda per a les criptodivises".

Noticias relacionadas

contador