ep archivo - bitcoin 20210225163906
UNIVERSIDAD DE HAWAI EN MANOA - Archivo

Els ingressos mensuals de mineria de bitcoin van augmentar de 601,24 milions de dòlars el gener fins als 865,26 milions el juliol, xifra que suposa un creixement del 43%, segons les dades extretes d'un informe de BanklessTimes.

Aquest ascens representa una xarxa pròspera i resistent, com expressa la criptoexperta Alice Leetham. "El creixement sostingut dels ingressos dels miners demostra la capacitat del bitcoin per trampejar la dinàmica del mercat i el seu estat com a actiu fonamental dins de l'ecosistema més ampli de criptoactius", ha assenyalat, destacant que l'augment dels ingressos dels miners subratlla la resiliència i l'atractiu del bitcoin com a reserva de valor.

Però quins factors estan impulsant aquest augment? A la plataforma expliquen que darrere hi ha diverses raons possibles.

Una és la major adopció de Bitcoin Ordinals, essencialment Satoshis inscrits amb dades enriquides. "Aquests s'han tornat cada cop més populars recentment, augmentant la demanda de bitcoin", diuen.

Un altre factor que podria haver contribuït a aquesta pujada és l'apreciació dels preus del bitcoin des de gener. La reina de les criptomonedes ha guanyat valor gradualment durant els darrers set mesos. "Per tant, les recompenses dels miners han crescut en conseqüència".

Finalment, des de BanklessTimes apunten que una altra raó de l'impuls rau en l'augment de la dificultat de la mineria. "A mesura que més miners ingressen al mercat i competeixen per recompenses en bloc, augmenta la dificultat de la mineria. Això fa que el procés sigui més desafiador i potencialment més rendible per a aquells que poden extreure blocs amb èxit", afirmen.

contador