criptomonedas euro digital bitcoin
Alberto Sánchez

Els cofundadors del fallit fons de cobertura de criptomonedes Three Arrows Capital, Zhu Su i Kyle Davies, semblen haver-se fugit, en ple setge dels seus creditors, segons documents judicials presentats recentment a Nova York. Els advocats dels demandants del fons asseguren que el seu parador és "actualment desconegut". La presentació judicial de divendres també al·lega que els fundadors encara no han començat a cooperar amb el procés de liquidació "de manera significativa."

Three Arrows, també coneguda com a 3AC, gestionava uns 10.000 milions de dòlars en actius fins al març. L'1 de juliol, l'empresa es va acollir al Capítol 15 de protecció contra la fallida dels creditors nord-americans al Districte Sud de Nova York, després que la caiguda de les criptomonedes i el col·lapse del projecte de stablecoin terraUSD (UST) acabessin amb els seus actius.

Abans de la declaració de fallida, un tribunal de les Illes Verges Britàniques va ordenar a l'atribolat fons que liquidés per pagar els deutes.

Segons la presentació judicial de divendres, Zhu i Davies, els dos exoperadors de Credit Suisse, van participar en una trucada introductòria de Zoom la setmana passada per discutir els passos bàsics per preservar els seus actius. Cap dels fundadors va encendre el vídeo, i els dos van romandre en silenci durant tot el temps, i tot el diàleg es va dur a terme a través de l'advocat. Els seus advocats van dir llavors que "tenien intenció de cooperar".

Durant la reunió, els representants que ajuden a facilitar la liquidació van sol·licitar accés immediat a les oficines de 3AC i a la informació relacionada amb els comptes bancaris i carteres digitals. Fins divendres, aquest accés no havia estat concedit, diu la presentació.

CNBC informa que quan els liquidadors del fons van arribar prèviament a l'oficina de 3AC a Singapur a finals de juny en un intent de reunir-se amb els fundadors, "les oficines semblaven buides excepte per una sèrie de pantalles d'ordinador inactives".

L'expedient assenyala que, encara que la porta de l'oficina estava tancada, els representants van poder veure el correu sense obrir adreçat a Three Arrows, que "semblava haver estat empès per sota la porta o recolzat contra la porta". Els veïns de les oficines circumdants van dir que havien vist per última vegada persones a l'oficina de 3AC a principis de juny.

contador