ep archivo   argentina registra un record de entrega de credito a empresas por la crisis del
WKIMEDIA COMMONS - Archivo

Els dos bancs més grans de l'Argentina, Banco Galicia i BruBank SAU, han començat a oferir als seus clients la possibilitat de comprar criptomonedes, incloent-hi el bitcoin, l'ethereum i la USDC.

Aquesta decisió es produeix després d'una enquesta al país, on el 60% dels enquestats va demanar més accés a les criptomonedes. Els experts afirmen que, a més, el pas fet per les entitats no hauria de ser una sorpresa, ja que Argentina té la sisena taxa d'adopció de cripto més gran al món, segons la companyia de dades i enquestes Statista, que estima que el 21% dels argentins van usar o van posseir 'criptos' el 2021.

"Argentina no és de cap manera un jugador important en termes criptogràfics internacionals, però és un país molt més gran que El Salvador, que s'ha convertit en un exemple d'adopció del bitcoin als últims mesos", comenta Simon Peters, analista d'eToro.

Tot i això, hi ha una tendència més profunda en joc a Argentina, que sovint pot presagiar canvis en altres llocs. La nació pateix una de les pitjors taxes d'inflació al món actualment, al voltant del 55% per any. Com a resultat, els argentins desconfien molt de la seva pròpia moneda, el peso, i rutinàriament recorren al dòlar nord-americà com a alternativa per protegir els seus estalvis. Això és tan comú que el tipus de canvi oficial té un rival informal, l'anomenat 'dòlar blue'.

"El que és important aquí és que les institucions argentines ara estan oferint una alternativa als argentins que no implica el comerç de paper moneda a la rebotiga. Tenir accés a divises digitals alternatives és potencialment una gran transformació per al país, i una lliçó per a altres que podrien estar sota el jou de la creixent inflació", opina Peters.

D'altra banda, la interfície en línia del Banco Galicia mostra que ha començat a donar suport a les compres de bitcoin (BTC), ether (ETH), USD Coin (USDC) i ripple (XRP). "El fet que hagin inclòs XRP és interessant, ja que suggereix una confiança significativa que ripple guanyi el plet amb la SEC dels EUA, que ha considerat XRP com un valor", assenyala Marc Sotiriou, analista de GlobalBlock.

contador