musk dorsey wood

Elon Musk ho ha tornat a fer. Com en aquella cançó estiuenca que sonava: "Un dos tres, un passet pa'lante (...) un, dos, tres un passet pa'tras", el fundador de Tesla ha tornat a rectificar les seves declaracions sobre el bitcoin i, de nou , el mercat de les moneda digital s'ha tornat boig. El criptoactiu va arribar a pujar un 8% dimecres, per sobre dels 32.000 dòlars, preu que manté aquest dijous.

  • 68.293,98$
  • -0,66%

"Tesla tornaria a acceptar el bitcoin, és el més probable", va dir Musk a la conferència B Word, a la qual també va participar Jack Dorsey de Square Inc. Així mateix, ha reconegut que posseïa personalment bitcoin, ethereum i dogecoin, a part de les monedes digitals que tenen Tesla i SpaceX. "La mineria de l'bitcoin està canviant cap a l'energia renovable", ha afegit, com a condició sine qua non perquè el fabricant de vehicles elèctrics torni a acceptar la moneda digital.

Tesla va suspendre les compres amb bitcoins al maig per la preocupació sobre l'ús de combustibles fòssils en la mineria, cosa que va desencadenar una caiguda de la moneda digital. Des de llavors, la major moneda en línia per capitalització de mercat es va embarcar en una correcció que dura ja dos mesos i que té el seu mínim als 28.800 dòlars. Des de fa setmanes la creació de Satoshi Nakamoto ha estat encapsulada en un rang entre 30.000 i 40.000 dòlars que va fer fallida aquesta setmana momentàniament.

Però les compres esperonades per Musk han animat la cotització del bitcoin, així com de la resta d''altcoins'. L'ethereum acaricia els 2.000 dòlars, el dogecoin, els 0,20 dòlars i la capitalització total supera els 1,3 bilions. Entre febrer i abril el CEO de Tesla va ser l'impulsor del ral·li en el bitcoin fins a la seva fita històrica als 65.000 dòlars de mitjans d'abril i el mercat segueix molt pendent de les seves paraules per tornar a catapultar les 'criptos'.

"L'expectativa no és que la producció d'energia sigui pura com la neu, però no pot utilitzar el carbó més brut del món", va dir Musk a la conferència The B Word organitzada pel Crypto Council for Innovation. L'energia hidroelèctrica, la geotèrmica i la nuclear són bones fonts d'energia per a la mineria del bitcoin, va prosseguir Musk, i va afegir que un cop hagi confirmat que la mineria utilitza un 50% o més d'energia renovable, Tesla començarà a acceptar de nou la criptodivisa.

Jack Dorsey, director executiu de Twitter Inc. i Square Inc. i Cathie Wood, directora d'Ark Investment Management, també van parlar sobre la petjada de carboni de la moneda digital. Dorsey va dir que el bitcoin està fomentant la innovació al sector energètic, citant una empresa que converteix el gas natural cremat en electricitat per alimentar les plataformes de mineria.

"Crec que bitcoin serà molt més respectuós amb el medi ambient" que la mineria d'or o el sector financer actual, va dir Wood, i va afegir: "En molts sentits ja ho és".

Noticias relacionadas

contador