El bitcoin i el ethereum ha començat la setmana amb el peu esquerre i el senyal alcista massiu en el qual se centraven els operadors, la creu daurada que s'havia dibuixat en el bitcoin, "sembla haver perdut el seu brillantor", comenta Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'Avatrade. De la mateixa manera, el mercat sembla haver ignorat el senyal superalcista de l'ether -token de la xarxa Ethereum-, després que divendres se'n retiressin 1.200 milions d'euros.
- 95.556,01$
- -1,41%
"Els operadors de monedes digitals certament s'han despertat amb un dia difícil per davant i és probable que el preu del bitcoin pugui tornar als 40.000 dòlars, ja que el preu no ha aconseguit mantenir el seu impuls alcista", incideix l'expert. "La situació no és diferent per a l'ethereum" també i és molt probable que puguem veure més vendes per a la segona 'cripto' per capitalització de mercat, ja que "els alcistes no estan en control del preu". Dit això, "els inversors haurien de tenir en compte que les dues monedes a un preu més baix podrien ser la millor oportunitat per embutxacar algunes gangues, ja que encara hi ha moltes proves que les grans 'family office' i els operadors institucionals segueixen comprant bitcoins", afegeix Aslam.
La solana, per la seva banda, es deixa més d'un 11%, fins als seus recents mínims de la setmana passada als 140 dòlars i recorda Aslam que ha estat tendència durant les últimes setmanes, si no mesos, com a resultat de la seva tecnologia innovadora, que presumeix del temps de transacció "més ràpid del món" i afirma que és capaç de realitzar 50.000 transaccions per segon. Com a resultat, la capitalització de mercat de la moneda digital es va disparar per sobre dels 62.000 milions de dòlars a principis de setembre i el seu preu va créixer ni més ni menys d'un 6.000% en un any. No obstant això, l'actiu digital es va enfrontar a un problema dimarts passat quan els seus serveis es van interrompre durant 20 llargues hores. Les autoritats van culpar l'"esgotament dels recursos" per l'impediment causat.
"Les criptodivises són un fenomen nou en la indústria financera, de manera que hi haurà alts i baixos, però una cosa és certa: l'acceptació del sector està creixent ràpidament, com demostren les reformes normatives en curs i el creixent interès dels inversors institucionals", sentencia l'analista d'Avatrade.