ethereum 1024x575

Si maig tancava amb signe nefast per al mercat de les monedes digitals, amb el bitcoin rubricant el seu pitjor cinquè mes de l'any des de des de 2013 i mínims als 34.200 dòlars, juny ha començat amb fortes pujades per a l'ehtereum i el ripple, al voltant del 15%, que tiren del carro d'aquests actius i impulsen la reina de les criptodivises. Amb tot, la creació de Satoshi Nakamoto es manté per sota dels 37.000 dòlars, sent els 37.500 el nivell que cal recuperar a curt termini per tornar a pujar amb ganes.

L'ether -unitat de la xarxa Ethereum, encara que tots dos noms s'usen indistintament per referir-se al token-, avança amb pas ferm per sobre dels 2.600 dòlars; el ripple, ho fa fins als 1,05 dòlars, mentre el dogecoin s'enfila fins als 0,33 bitllets verd i el cardano, fins als 11,73. La capitalització total reconquesta els 1,5 bilions i, en general, els criptoactius estan marcant la seva millor sessió en una setmana.

"Hem vist que els nostres clients institucionals han expressat un major interès en reforçar les seves posicions a llarg termini", indica Gunnar Jaev, director d'operacions de First Digital Trust, un fideïcomís i custodi d'actius digitals. "El moviment és alcista".

No obstant això, "mentre el preu del bitcoin no creuï per sobre dels 40.000 i trenqui una altra resistència que es troba als 50.000, és poc probable que puguem veure el començament d'un altre gran ral·li alcista", comenta Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'Avatrade.

Els augments de preus es van produir després que l'Índia hagi aclarit la seva postura sobre les monedes digitals. El Banc de la Reserva de la Índia (RBI per les sigles en anglès) ha emès un avís oficial en relació amb el fet que els bancs locals suposadament estan advertint els clients contra l'ús d'aquests actius, fent referència a la circular anul·lada de l'RBI de fa tres anys.

"Aquestes referències a la circular esmentada per part dels bancs/entitats regulades no estan en ordre, ja que aquesta circular va ser anul·lada per l'Honorable Tribunal Suprem el 4 de març de 2020 a l'assumpte de Writ Petition", diu l'avís, emfatitzant que la circular ja no és vàlida i no pot ser citada.

No obstant això, els bancs i altres institucions financeres regulades poden seguir duent a terme processos de diligència deguda amb els clients en relació amb les normes de lluita contra el blanqueig de capitals i de coneixement de client en virtut de la Llei de Prevenció del Blanqueig de Capitals de 2002, ha assenyalat l'RBI.

La declaració de l'RBI es produeix en resposta als informes dels mitjans de comunicació que afirmen que alguns dels bancs més grans de la Índia, com el Banc HDFC i el Banc Estatal de la Índia, han advertit els seus clients contra el comerç de monedes digitals. Alguns usuaris van afirmar que l'HDFC Bank va citar l'ordre de l'RBI de 2018 que prohibia el comerç de moneda digital al país. La prohibició va ser anul·lada oficialment al març de 2020 pel Tribunal Suprem de la Índia.

La notícia en una alenada d'aire fresc enmig de la incertesa regnant sobre l'estatus legal de les 'criptos' a la Índia. A principis d'aquest any, fonts anònimes van afirmar que el govern estava planejant una prohibició general d'aquests actius.

Noticias relacionadas

contador