precios criptomonedas 1024x767

Si ahir ens preguntàvem si podia continuar el ral·li al mercat de les criptomonedes, avui hem obtingut la resposta: un rotund no. Després d'un parell de dies de fortíssims guanys que van impulsar el bitcoin (BTC) fins a vorejar els 21.000 dòlars, el criptoactiu més gran del món acumula pèrdues de gairebé el 3% durant les últimes hores i lluita per mantenir els 20.000 dòlars. L'ethereum (ETH), per part seva, s'anota una caiguda de gairebé el 4% i intenta mantenir els 1.500 dòlars després d'un infructuós intent de superar els 1.600 dòlars.

Aquestes pèrdues han valgut al mercat per perdre la capitalització total del bilió de dòlars, xifra que no arribava des de fa més d'un mes. En aquests moments, la capitalització total de mercat de totes les criptomonedes és de 975.880 milions de dòlars, gairebé un 3% menys que ahir.

Naeem Aslam, analista en cap de mercats d'AvaTrade, ja advertia ahir que s'havia de contenir les esperances d'una prolongació del ral·li, ja que “el que volem veure és consistència en l'impuls i mirant l'acció del preu, no sembla que la tingui”.

S'ha quedat sense força”, escriu Edward Moya, analista sènior de mercats d'Oanda, sobre el ral·li de preus de les criptomonedes. Per a aquest expert, aquest estancament és perquè “la gana pel risc lluita per trobar una base sòlida després de les dades econòmiques dels EUA i dels guanys” de tecnològiques com Apple, Alphabet (Google), Microsoft,

"Sembla que el bitcoin es consolidarà abans de la decisió de la Reserva Federal (Fed), però es podria enfortir encara més, si el dòlar es continua afeblint. Si Wall Street es preocupa més per les perspectives econòmiques, els tipus podrien baixar encara més, cosa que és una gran notícia per a les 'criptos'”, afegeix.

Cal assenyalar que, després de les últimes dades econòmiques i la sorpresa del Banc del Canadà, l'eina Fedwatch de CME atorga una probabilitat del 84% al fet que la Fed pugi els tipus d'interès en 75 punts bàsics quan fa uns dies superava el 95%. Amb vista al desembre, atorga un 51,4% de probabilitat que l'alça serà d'un 0,5%, mentre que un 40,6% estima una cinquena pujada consecutiva de 75 punts bàsics i el 8,1% restant aposta per una alça del 0,25.

“En general, sembla que els vents en contra macroeconòmics per als actius digitals s'estan suavitzant”, expliquen des de Julius Baer, ​​“Moltes notícies negatives semblen estar descomptades, especialment si es materialitza la nostra perspectiva econòmica general que no hi ha recessió als Estats Units i que la inflació es recupera, ja que això hauria de portar a una Fed menys agressiva en el futur”.

Dit això, aquests experts avisen que "els riscos a l'alça de les criptomonedes no han tornat a ser favorables", ja que els inversors "continuen sent reticents a tornar als mercats després de la crisi d'aquest any". "En general, estem cada cop més segurs que hem superat el punt més baix de les criptomonedes, però ens costa veure els desencadenants d'un ràpid repunt dels preus", adverteixen, alhora que assenyalen que els beneficis de 'La Fusió' d'ETH no es materialitzaran fins ben entrat l'any que ve.

En un altre ordre de coses, Core Scientific Inc, un dels miners més grans del BTC del món, ha assenyalat que podria quedar-se sense efectiu a finals d'any i declarar-se en fallida, segons ha avançat importants mitjans nord-americans com CNBC o Bloomberg.

A la resta del mercat, fortes caigudes de gairebé el 6% al cardano (ADA) i de gairebé el 4% a la solana (SOL) a les últimes 24 hores. Polygon (MATIC) es deixa un 2,75% i Shiba inu es desploma per sobre del 5%. Dogecoin, per part seva, està repuntant amb força les últimes hores després de completar-se l'adquisició de Twitter per part d'Elon Musk.

contador