ep archivo   criptomoneda bitcoin foto archivo
ESET - Archivo

Només un dia després que el bitcoin superés els 68.000 dòlars, el ral·li de les criptomonedes es refreda i la criptodivisa per excel·lència cau i s'allunya dels 67.000 dòlars.

L'aversió al risc presa pels inversors per la previsió d'unes eleccions presidencials disputades als EUA s'estén a aquest mercat generant incertesa.

El bitcoin es deixa aquest dimarts a prop d'un 2%, allunyant-se dels seus màxims recents, afectat també per la fortalesa del dòlar i els màxims de l'or per la demanda més gran com a refugi.

Per Samer Hasn, analista de mercat sènior d'XS.com, la correcció es produeix després d'una tendència alcista que els inversors estan pressionant perquè continuï tenint en compte un conjunt de factors de suport, ja sigui per les entrades massives en productes de criptoinversió o per més apostes que Donald Trump torni a guanyar la Casa Blanca.

"Si bé és probable que aquesta disparitat i fluctuació a les enquestes i prediccions mantingui les criptomonedes vulnerables a una forta volatilitat durant els propers dies, la identitat del guanyador de la presidència de la Casa Blanca podria donar forma al futur de la indústria", diu.

Segons comenta Jean-Paul van Oudheusden, analista de mercats d'eToro, “per a molts tenidors, el bitcoin continua servint com a cobertura contra la devaluació de la moneda fiduciària, especialment quan les retallades dels tipus d'interès augmenten l'oferta monetària i impulsen la inflació".

"Els inversors institucionals també estan apostant pel bitcoin. La creixent acceptació dels ETF segueix sent un important vent de cua per a la principal criptomoneda, que podria impulsar-la cap a nous màxims històrics. Com el bitcoin sol repuntar quan se superen nivells clau, la por de perdre-se'n alguna cosa pot aparèixer al proper màxim", afegeix.

De la resta del mercat de criptomonedes, l'ethereum cau més d'un 3%, la solana baixa un 0,8%, l'XRP baixa un 3,5%, la shiba, a prop d'un 4% i el cardano, un 1,8%.

contador