la turquie interdit les paiements en cryptomonnaies le bitcoin baisse 20210602120416

El mercat de les criptomonedes torna al verd, malgrat les caigudes de Wall Street i l'enduriment de la política monetària dels bancs centrals, que ha quedat palès després del súper dijous del Banc d'Anglaterra, que va pujar tipus i va reduir les compres, i el Banc Central Europeu, quan fins i tot aquest darrer ha indicat un gir 'falcó'. Tot i això, les pujades d'alguns valors tecnològics als EUA, com Amazon i Snap han animat les monedes digitals, que segueixen estretament correlacionades amb la resta de places financeres. El preu del bitcoin deixa pujades d'un 1,5% durant les últimes 24 hores i recupera els 37.500.

  • 65.697,79$
  • -0,46%

Les alces segueixen a un retrocés de dijous que va arribar al 5% en alguns moments del dia i que va portar la més cotitzada de les divises criptogràfiques a caure per sota dels 36.400 dòlars, mínims des del 28 de gener. A més, encadena dos tancaments consecutius al voltant de 37.000 dòlars, després d'haver aconseguit col·locar-se per sobre de 38.000 dòlars des d'aquest dilluns i deixar un màxim de diverses sessions per sobre dels 39.000 dòlars.

L'impacte del gir dels bancs centrals "en la gana pel risc més ampli és probablement l'aspecte més perjudicial", indica Craig Erlam, analista d'Oanda, "després d'haver retrocedit des dels 40.000 dòlars de dimecres, on va amenaçar breument de tornar a pujar a començaments d'aquesta setmana". "Podríem veure com es consolida en aquesta zona a curt termini, i una ruptura significativa dels 30.000 dòlars podria desencadenar un altre moviment agressiu baixista", arrodoneix l'expert.

En línies generals, els analistes alerten que el comportament de la reina de les criptomonedes apunta que no ha acabat amb la seva fase correctiva i que en les circumstàncies actuals, tantes possibilitats té de caure fins als 30.000 dòlars com de recuperar els 40.000. "Exigirem al futur del bitcoin que trenqui amb força i en espelmes setmanals (aquest no cotitza durant el cap de setmana) per sobre dels 40.000 dòlars si volem deixar la porta oberta a la possibilitat que estiguem enfront d'alguna cosa més que un simple rebot", comenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"El cert és que malgrat la caiguda del 53% des dels màxims històrics a dia d'avui els mínims i màxims creixents de mitjà-llarg termini segueixen intactes. I així no cau", afegeix amb una nota optimista.

En altres tokens, l'ethereum torna a les pujades i vola per sobre dels 2.800 dòlars, nivell de resistència que ha limitat les alces a les jornades passades. Les caigudes de dijous van complir el que apuntaven els gràfics de la segona moneda digital per capitalització de mercat i el preu va tornar a provar el suport dels 2.600 dòlars. De fet, va deixar un mínim lleugerament per sota d'aquest preu, segons dades de CoinMarketCap i per enviar bones sensacions en aconseguir tancar per sobre, per això els experts indiquen que ho pot tornar a intentar als 2.800.

Aquesta és la zona que cal superar perquè l'ether –la unitat de la xarxa Ethereum– tingui alguna possibilitat de tornar als 3.000 dòlars que va perdre el 21 de gener.

Destaquen també les pujades del criptovalor SOL de la xarxa Solana o del criptovalor LUNA de Terra. El primer torna a preus per sobre dels 100 dòlars, des de les caigudes d'ahir fins als 95 dòlars, mentre que el segon avança per sobre dels 51 dòlars. El cardano també deixa guanys notables, mentre que el dogecoin es debat entre el vermell i el verd. La capitalització total torna als 1,75 bilions de dòlars després de les caigudes d'ahir del valor de mercat conjunt de les criptomonedes.

Noticias relacionadas

contador