bitcoincbtrump11

Atents aquest dilluns a la reacció del bitcoin (BTC), que ha passat de lluitar per recuperar els 60.000 dòlars a superar amb força aquest nivell i escalar fins als 62.000 dòlars després de l'atemptat que ha patit l'expresident Donald Trump aquest cap de setmana, que va ser tirotejat durant un míting i va resultar ferit lleu. El que ha passat augmenta les possibilitats que Trump guanyi les eleccions del novembre, segons tots els estrategs, i això està impulsant el bitcoin, ja que el republicà recolza la criptodivisa.

"El bitcoin, que ha estat lluitant des de principis de juny, va superar els 62.000 dòlars després de l'incident a la recerca de seguretat i perquè Trump recolza l'actiu", apunta Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Bloomberg assenyala que les pujades del dòlar que s'observen avui, els descensos en el peso mexicà i les alces del bitcoin "reflecteixen les especulacions sobre el retorn del republicà a la presidència, cosa que portaria retallades d'impostos, aranzels més alts i regulacions més laxes". L'ethereum també avança després del que ha passat: puja un 5%, fins als 3.350 dòlars. La resta d'altcoins també cotitzen amb signe positiu.

Rania Gule, analista de mercats d'XS.com, assenyala que el mercat de criptodivises respon a aquest tipus de notícies amb una gran volatilitat, atesa la seva estreta vinculació amb Trump, i que pot "assolir guanys similars als observats després del debat" que va afavorir el candidat republicà al juny. "Per tant, crec que les notícies polítiques dels Estats Units estan impulsant els guanys de les criptodivises perquè es tracta d'un àmbit 'impulsat per l'especulació'", afegeix.

En aquest sentit, aquesta experta indica que els grans fons de cobertura estan veient "fluxos de liquiditat molt alts", cosa que significa que "estan comprant bitcoin amb força". Això, afegeix, podria donar suport a la "pujada continuada" de la criptomoneda reina fins a l'objectiu de 100.000 o 120.000 dòlars a mitjà i llarg termini. Cal esmentar que els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat van afegir més de 700 milions de dòlars nets als seus durant els últims vuit dies.

Això es deu al fet que el sentiment general del mercat s'ha tornat positiu, especialment perquè les últimes dades indiquen que la inflació als Estats Units s'està alentint. En concret, el mercat ha descomptat una probabilitat del 95% que es produeixin retallades dels tipus d'interès al setembre, cosa que dona suport als continus guanys de les criptodivises a curt termini.

Per tècnic, César Nuez, analista de Bolsamanía, destaca que el comportament en aquest nivell de preus és molt important. "Si aconsegueix superar els 64.335 dòlars és molt probable que puguem tornar a veure un atac als màxims històrics que va dibuixar, a mitjans de març, als 74.415 dòlars. Per sota el suport que no perdrem de vista es troba al voltant dels 50.000 dòlars, nivells on presenta la mitjana de 200 sessions", sentencia.

contador