Confusió al mercat davant la direcció que podria prendre el bitcoin (BTC). La criptomoneda més gran del món cotitza pràcticament plana i se situa en el nivell dels 19.270 dòlars després d'haver intentat llançar-se pels 20.000 dòlars a finals de la setmana passada. Tant és així que la divisa ideada per Satoshi Nakamoto va arribar a superar els 19.900 dòlars abans que es produís una caiguda fins al preu actual. Per part seva, ethereum (ETH) repunta un 0,8% i es manté per sobre dels 1.300 dòlars.
Les criptomonedes van pujar amb força dijous passat, seguint el moviment de les accions després que la lectura de l'IPC nord-americà del setembre mostrés una inflació superior a l'esperada. I és que el context macro segueix dictant els moviments de les 'criptos' ja que els inversors segueixen molt pendents del que decideixi la Fed el proper 2 de novembre.
Els mercats no estan preocupats per la inflació, sinó per la resposta esperada de la Reserva Federal (Fed) a la inflació, i ahir no va canviar res: Els 75 punts bàsics estaven previstos, i les dades de l'IPC les van confirmar", explica Jeff Dorman, director d'inversions d'Arca.
La situació és de calma tensa, apunta Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro, que creu que el BTC “no acaba de definir l'evolució dels preus”, encara que aquesta setmana podria ser de “fortalesa relativa”. “El primer suport és als 18.500 dòlars, amb una zona més sòlida als 17.500 dòlars. Perdre'ls suposaria anar a buscar els 13.500. Per sobre, són els 22.500 dòlars la principal resistència que cal batre”, apunta.
Així mateix, l'equip de Bespoke Investment Group destaca que, si bé octubre sol ser un mes alcista per al bitcoin, la criptomoneda més gran del món “mai ha estat en un mercat baixista com aquest” i recomanen ser “cautelosos”. En canvi, Nicholas Merten, fundador de DataDash, opina que bitcoin “mai no ha viscut una situació com aquesta” i que “molt més dolor ha de venir”. “Per primer cop en 14 anys, el Nasdaq Composite va tenir un tancament setmanal per sota de la mitjana mòbil de 200 setmanes. Aquest va ser un moment crucial per als dos mercats baixistes anteriors del 50-80% el 2000 i el 2008”, ha afegit.
For the first time in 14 years, the Nasdaq Composite had a weekly close below the 200 week moving average
— Nicholas Merten (@Nicholas_Merten) October 11, 2022
This was a pivotal moment for the two prior 50-80% bear markets in 2000 and 2008#bitcoin has never lived through something like this, so expect much more pain to come pic.twitter.com/MbteafX9PM
“L'escassa volatilitat en relació amb altres actius, en un context de continu descens dels volums, té el potencial de provocar una reculada en els preus”, va assenyalar divendres passat Chase White, analista de Compass.
D'altra banda, segons el popular inversor de criptos i CEO de la consultora Eight, Michael van de Poppe, “és qüestió de temps fins que la volatilitat massiva torni als mercats, després de quatre mesos de consolidació”. "La majoria segueix assumint que seguirem costa avall amb els mercats, però crec que les probabilitats dʻun impuls a lʻalça han augmentat", assenyala.
A la resta del mercat d''altcoins', destaquen l'absència de moviments en tether (USDT) i al USD coin (USDC) durant les últimes 24 hores. Per part seva, l'ADA (Cardano) i la solana (SOL) cotitzen lleugerament a la baixa, mantenint-se per sobre dels 30 centaus i els 30 dòlars, respectivament, mentre que ripple (XRP) acumula una caiguda de més del 3% en les darreres hores i s'intercanvia per 46 centaus.