bitcoin grafico

Remuntada al mercat de les criptomonedes. Després de les abruptes caigudes vistes dilluns, el bitcoin (BTC) puja al voltant d'un 0,9% a les darreres 24 hores i recupera els 26.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) repunta al voltant d'un 0,6% i ronda els 1.600 dòlars.

Els actius digitals s'han recuperat després de caure amb força a l'inici de setmana com a conseqüència del pobre ànim dels inversors i dels temors que una venda massiva dels actius d'FTX pressionés a la baixa els preus, especialment als de les 'altcoins'. Aquest dimecres, el Tribunal de Fallides de Delaware aprovarà o rebutjarà el pla de la fallida criptoborsa, que ha fet una sèrie de canvis perquè l'Oficina del Fideïcomís del Departament de Justícia retiri les seves objeccions. Així, la companyia informarà prèviament la Justícia sobre la seva intenció de vendre tokens, però no així al mercat.

FTX no és l'única criptoborsa que acapara els titulars del sector. Binance.US, la filial nord-americana del major 'exchange' del món, també ha estat notícia les últimes hores a causa de la dimissió del seu CEO, Brian Shroder, i de l'acomiadament d'un centenar de treballadors, al voltant d'un terç de la plantilla.

La companyia ha acusat la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) pels "agressius intents de paralitzar la nostra indústria", els "impactes dels quals en el nostre negoci tenen conseqüències en el món real per als llocs de treball i la innovació nord-americans", i aquest n'és un desafortunat exemple”. Cal recordar que el regulador va demandar Binance en entendre que la plataforma va violar les lleis de valors nord-americans.

D'altra banda, Matteo Greco, analista d'investigació de Finèqia, assenyala que les últimes hores s'han observat "notables moviments" per part de gestors d'actius en transferir l'equivalent a diversos milions de dòlars de BTC i ETH en criptoborses. "Mentre que les grans transferències a les borses de criptodivises solen traduir-se com un signe negatiu, ja que aquestes transferències es deuen a la intenció de vendre o intercanviar criptodivises, quan aquestes transferències provenen de gestors d'actius i empreses d'intercanvi poden tenir el propòsit de gestionar i proporcionar liquiditat i res més”, explica.

"Aquestes enormes transferències formen part d'una altra sèrie de transferències, a més de les realitzades cap a carteres digitals, que vam presenciar el passat mes d'agost i que van augmentar l'estat d'expectació i cautela entre els participants, ja que aquestes transferències poden reflectir les expectatives i la cautela dels principals inversors", afegeix.

Per la seva banda, James Harte, analista de mercats de TickMill Group, destaca que l'optimisme pels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat sembla haver-se dissipat del tot i que ara els inversors estan molt pendents del que és que decideixi la Reserva Federal (Fed) la setmana que ve. Referent a això, l'eina FedWatch de CME atorga una probabilitat de més del 90% que el banc central no mou els tipus d'interès a la reunió del setembre.

"De cara al futur, l'impulsor més important del BTC a mitjà termini sembla que continuarà sent la Fed i els fluxos del dòlar nord-americà. Si l'USD es debilita a finals d'any a causa de la disminució de les expectatives d'enduriment de la Fed i d'una creixent atenció a la flexibilització de la Fed el 2024, és probable que el BTC es recuperi a l'alça i que qualsevol caiguda relacionada amb FTX proporcioni millors nivells per als compradors a llarg termini”, explica.

Per tècnic, aquest expert creu que la venda de bitcoin des dels màxims anuals "ha vist el mercat trencar per sota de la línia de tendència alcista i per sota del nivell de 27.415 dòlars". "El preu està ara al nivell de suport 24.930 dòlars i, amb els estudis d'impuls baixista, els riscos apunten a una ruptura a la baixa. Si caiem per sota del suport actual, 21.390 dòlars és l'objectiu baixista a llarg termini", apunta Harte.

A la resta del mercat, pujades moderades a les principals 'altcoins'. Binance coin (BNB) remunta un 0,8%, mentre que ripple (XRP) i cardano (ADA) pugen un 0,4% i un 0,1%. Solana (SOL) i dogecoin (DOGE) cedeixen amb moderació. Tron (TRX) puja amb ganes, per sobre del 2%.

contador