bitcoincb259

El bitcoin ha tornat a comportar-se, una vegada més, com un actiu de risc i s'han deixat notar les caigudes des del cap de setmana passat fins a registrar un mínim prop dels 37.000 dòlars el 7 de març, el pitjor preu de la criptomoneda des del 28 de febrer. El preu intenta remuntar de camí als 40.000 dòlars, un altre cop, mentre la resta dels actius digitals presenten signe mixt aquest dimarts, amb oscil·lacions entre el vermell i el verd per a la majoria de criptovalors principals. La capitalització total és d'1,7 bilions de dòlars, després d'haver-se aproximat a la setmana passada als 2 bilions.

  • 96.052,15$
  • -0,91%

Molts analistes deixen notar el pessimisme i preveuen preus més baixos a mesura que augmenten els vents en contra. Els riscos a la baixa són la guerra a Ucraïna, la inflació persistent als béns de consum i els problemes de la cadena de subministrament, la nova inflació derivada de l'augment dels preus del petroli i la reacció de la Reserva Federal (Fed) per combatre aquesta inflació. "Molts pronostiquen una recessió mundial a l'horitzó, si la Fed decideix apujar els tipus de forma agressiva a partir del 16 de març, encara que el comitè de política monetària del banc central s'ha tornat més dovish des que va esclatar la guerra", assenyala Marcus Sotiriou, analista de GlobalBlock.

El bitcoin es va comportar molt bé la setmana passada gràcies als informes que les criptomonedes es beneficiaven dels que buscaven evitar sancions o protegir l'efectiu en aquests temps d'inestabilitat a Europa de l'Est. "Vam veure com es desvinculava en certa mesura dels actius de risc amb què havia estat molt alineat des del començament d'any. Però això no sembla haver durat, i l'aversió al risc que es va estendre pels mercats a finals de la setmana passada i principis sembla haver arrossegat el bitcoin al seu camí", comenta Craig Erlam, analista d'Oanda.

"Ha tornat a caure per sota dels 40.000 dòlars, després que la setmana passada semblés que superaria els 45.500 dòlars, i ara sembla vulnerable a nous episodis d'aversió al risc, una vegada més", afegeix l'analista. Les caigudes recents per a la més operada de les monedes electròniques han tornat a posar en joc l'àrea de preus on s'ubiquen els mínims recents del 24 de febrer, entre 35.500 i 34.500 dòlars. Els experts avisen que una onada de pànic desfermarà les vendes fins a 30.000 dòlars, si la moneda perd els 35.778, el 78,6% de la reculada de Fibonacci.

MÉS REGULACIÓ

El mercat de les criptomonedes també s'enfronta a una onada reguladora als EUA, que experimenta un avenç, encara que a un ritme lent. El Senat de Virgínia va aprovar una sol·licitud d'esmena al projecte de llei que permetrà als bancs tradicionals d'aquest estat prestar serveis de custòdia per a les monedes criptogràfiques. Aquest projecte de llei va ser aprovat per unanimitat pel Senat amb una sorprenent votació de 39 a 0.

A més, Wyoming va introduir recentment una legislació per a una stablecoin (moneda estable) emesa per l'estat. D'altra banda, l'empresari canadenc Kevin O'Leary ha revelat que alguns legisladors nord-americans estan treballant en una política per obrir els mercats de criptos.

Finalment, s'espera que el president nord-americà Joe Biden signi aquesta setmana una ordre executiva sobre les criptodivises que marcarà el primer pas cap a la regulació de la manera com es comercialitza la moneda digital.

La mesura es produeix en un moment en què els funcionaris de l'administració han expressat la seva preocupació per l'ús d'aquests actius per part de Rússia per evadir l'impacte de les dures sancions en resposta al seu atac a Ucraïna. Les sancions han portat el ruble a mínims històrics i han tancat el mercat de valors del país.

"Crec que la introducció de la claredat reguladora als EUA, encara que dificulti la innovació al principi, engegarà la propera onada de diners que entrarà als mercats de criptomonedes", indica Sotiriou. I conclou: "Així és com un preu de 100.000 a 500.000 dòlars per al bitcoin és assolible durant els propers 5 anys".

contador