curso bitcoin 1024x576

Fort rebot de les criptomonedes per finalitzar la setmana. El bitcoin (BTC) s'ha disparat durant les últimes hores de dijous i ha arribat als 29.200 dòlars. Alhora, l'ethereum (ETH) s'ha vist impulsat per la cripto més gran del món i s'acosta als 1.600 dòlars.

Si ahir parlàvem que el repunt de les rendibilitats dels bons i el temor d'un enduriment dels tipus d'interès pesaven sobre els actius digitals, avui toca canviar radicalment el discurs. Han estat diversos els esdeveniments que s'han succeït aquest dijous, però, com és habitual, l'última gran pujada del mercat de les criptomonedes té molt a veure amb els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat.

Nombrosos analistes assenyalen que el sentiment alcista s'ha acabat d'instal·lar al mercat després que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) hagi decidit no apel·lar la sentència en el cas Grayscale, una derrota judicial que es va formalitzar aquest dijous. Si bé alguns operadors s'han mostrat contrariats per la possibilitat que Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), el fons més gran de bitcoin i criptos del món, es converteixi en un ETF, la majoria coincideix que serà positiu per al mercat en conjunt el regulador hagi donat senyals de canviar-ne la postura. Cathie Wood, CEO d'ARK Invest, una altra de les companyies sol·licitants d'ETF al comptat amb BlackRock, ha indicat que els últims dies ha notat un canvi d'actitud a la SEC a l'hora d'aproximar-se a la indústria de les criptos.

Així mateix, Fidelity va actualitzar la seva proposta per a la seva ETF de bitcoin al comptat per intentar complir els requisits de la SEC, augmentant potencialment les possibilitats d'aprovació de les sol·licituds relacionades. "Aquests passos es consideren senyals positius per als mercats de divises digitals i una prova més que els possibles emissors de fons de bitcoin estan en converses amb la SEC sobre les modificacions necessàries per a la seva aprovació. Es tracta de senyals positius per a les sol·licituds de grans empreses de crear aquests fons, que impulsarien la liquiditat al mercat digital i augmentarien el bitcoin i altres criptodivises importants a llarg termini", assenyalen des de XS.com.

Durant els darrers dies, nombrosos experts han assenyalat que els forts repunts de la criptomoneda reina després de qualsevol notícia positiva (fins i tot les falses) haurien d'animar els inversors a apostar pel BTC. Segons Ben Laidler, estrateg de mercats globals d'eToro, aquestes pujades "il·lustren la sensibilitat de la classe d'actius a qualsevol bona notícia i hauria d'animar els inversors davant de la llarga llista de possibles catalitzadors que s'acosten". "Aquest any s'ha mantingut al capdavant dels guanys de la classe d'actius, però els volums, la volatilitat i les correlacions s'han desplomat, fins i tot a mesura que continua la seva adopció mundial i es desenvolupa un marc regulador desigual", explica.

D'altra banda, els inversors també han celebrat que la SEC hagi retirat els càrrecs contra alts executius de Ripple Labs com Brad Garlinghouse, CEO de la companyia emissora d'XRP, després de gairebé tres anys de litigi i una sentència parcialment desfavorable per al regulador al qual va ser denegada la seva apel·lació. Això va propulsar l'XRP a tancar la millor sessió en tres mesos i a pujar un 3,5%.

Alhora, les últimes declaracions del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, també han servit de suport a les criptos. Durant una compareixença al Club Econòmic de Nova York, el banquer central va assenyalar que, si bé la inflació segueix a nivells elevats, el banc central ha d'actuar amb "cautela". A més, Powell ha explicat que l'augment que estan registrant els rendiments dels bons suposen un ajustament i "podrien" reduir la necessitat de noves pujades de tipus. En aquests moments, el mercat s'inclina cap a dues pauses als dos conclaves que resten a la Fed aquest any, ja que les expectatives d'una alça de 25 punts bàsics el desembre han caigut dràsticament l'últim dia.

A la resta del mercat, destaquen les pujades de més del 10% a la solana (SOL) i els rebots de més del 25 al cardano (ADA) i dogecoin (DOGE).

contador