Les criptomonedes segueixen sense aixecar el cap. El bitcoin (BTC) continua al voltant dels 61.200 dòlars després d'amb prou feines moure's a les últimes 24 hores. El mateix passa amb l'ethereum (ETH), que tampoc no ha registrat moviments ressenyables i es manté just per sota dels 2.400 dòlars.
- 97.143,23$
- 0,46%
A les altcoins, signe mixt. XRP es deixa més d'un 1% des d'ahir, afectat per la decisió de la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) d'apel·lar la sentència contra Ripple. Altres criptos com dogecoin (DOGE), tron (TRX) o toncoin (TON), per citar-ne algunes, es recupera de les últimes caigudes amb moderació. Al costat de les retallades, solana (SOL) i avalanche (AVAX) segueixen en vermell.
Com hem explicat, el bitcoin ha començat el seu mes més alcista de la pitjor forma possible. Històricament, la criptomoneda reina ha tancat octubre amb fortes revaloracions, però en aquests moments acumula una pèrdua de més del 3% a causa dels últims esdeveniments que han fet un tomb al mercat. D'una banda, la manca d'activitat a les borses xineses, que han estat tancades durant tota la setmana, de l'altra, l'augment de la tensió al Pròxim Orient després de l'atac amb míssils de l'Iran a Israel.
Segons Financial Times, els Estats Units estarien negociant amb el govern de Netanyahu un atac selectiu a instal·lacions petrolíferes iranianes. Al seu costat, The New York Times informa que Israel s'està plantejant "atacar l'Iran directament, d'una manera molt més contundent i pública que mai, i l'Iran ha advertit de represàlies massives si ho fa". Pel que sembla, Israel no respondrà fins després del Rosh Hashaná, la festivitat de l'any nou jueu, que dura fins al vespre de divendres. Mentrestant, l'Estat jueu continua la seva ofensiva terrestre sobre el Líban.
Tot i aquestes turbulències, CoinGlass afirma que les caigudes són passatgeres. Segons les dades d'aquesta empresa d'anàlisi de cadena de blocs, la majoria dels guanys registrats apareixen a l'última part del mes, mentre que la primera setmana és generalment baixista, cosa que significa que les últimes caigudes se situen en línia amb els moviments històrics del criptoactiu rei. De fet, el segon i tercer dia d'octubre han acabat en verd només sis vegades des del 2013, abans de recuperar-se a la segona setmana i registrar grans moviments de fins a un 16% els dies posteriors.
Sigui com sigui, les caigudes del bitcoin reforcen la posició de nous estrategs que afirmen que la criptomoneda té més relació amb les accions tecnològiques que amb l'or o altres actius refugi. Sigui com sigui, els experts de Standard Chartered opinen que, si bé el BTC s'assembla més a una "cobertura davant les tribulacions de les finances tradicionals, com ara col·lapses bancaris", els inversors farien bé de comprar a les caigudes. Recentment, aquests analistes han indicat que la criptomoneda reina arribarà a màxims històrics guanyi qui guanyi les eleccions presidencials dels EUA.