bitcoin dl 2
Pixabay

El mercat de les criptomonedes recupera aquest dimecres els 900.000 milions de dòlars de capitalització global, a la calor del bitcoin (BTC) i l'ethereum (ETH), que retallen les pèrdues de la jornada de dimarts i intenten refermar els 20.000 i els 1.100 dòlars, respectivament. Els actius digitals van deixar el 5 de juliol un dia d'elevada volatilitat, amb alces que van arribar a ser del 6% per al BTC i del 10% per a l'ETH, però que es van acabar diluint fins al punt que les principals criptos es van capgirar i van acabar amb caigudes.

  • 62.294,10$
  • 3,40%

Tot i això, els principals criptovalors semblen decidits a conservar els seus nivells de preu que es consideren psicològics per al mercat. A més, s'observa gran activitat de les balenes, que estan entrant a acaparar monedes i es donen altres indicis que fan pensar els estrategs de JP Morgan que el pitjor del criptohivern pot haver quedat enrere.

Tot i un trimestre difícil per als inversors, Nikolaos Panigirtzoglou, estrateg i director gerent de JPMorgan, veu el finançament sòlid i els retrocessos per contagi com a senyals que el criptohivern pot acabar aviat. "Indicadors com la nostra mètrica de palanquejament net suggereixen que el despalanquejament ja està molt avançat", comenta. Panigirtzoglou reconeix l'augment d'aquestes posicions durant el mercat baixista.

Assenyala també que part de la raó d'aquesta predicció rau en el fet que altres empreses de criptomonedes amb "balanços més forts" estan convertint en un negoci seu ajudar a assegurar que "el virus que s'ha propagat pel mercat baixista sigui contingut". L'analista es refereix a la intervenció de la borsa de derivats de criptomonedes de Bahaaes FTX al predicament de BlockFi. La borsa va ajudar BlockFi amb una línia de crèdit d'emergència de 250 milions de dòlars per ajudar l'empresa a "navegar pel mercat des d'una posició de força".

En segon lloc, el pronòstic també es veu influenciat pel fet que el finançament de capital de risc no s'ha vist més afectat per les situacions actuals del mercat. Tot i el criptohivern, el finançament ha sumat al voltant de 5.000 milions de dòlars entre maig i juny.

El banc toca un punt realment important en la seva afirmació que el finançament continua fluint cap als projectes de cripto. "El que és diferent ara dels retrocessos anteriors és que els inversors minoristes ja no són els únics que experimenten les adversitats", comenta Simon Peters, analista d'eToro.

En canvi, els números de les principals institucions financeres i d'un altre tipus són ara també al mercat. “El punt que JP Morgan assenyala és clar: encara que part dels diners estan sortint del sector, altres diners segueixen comprant. Per tant, l'essencial per als inversors és considerar acuradament els casos d'inversió i fixar-se en els que presenten les oportunitats més grans a llarg termini”, afegeix.

Noticias relacionadas

contador