primer plano bitcoin portada

El bitcoin segueix amb el moviment de presa de beneficis que s'ha desfermat després que la major criptodivisa del món marqués una fita no vista des de maig just abans de tancar juliol. El preu es va disparar fins a 42.500 dòlars, nivell des del qual s'ha iniciat una correcció que ha portat l'actiu digital al voltant dels 38.000 dòlars, però diverses dades d'activitat a la xarxa envien senyals clarament alcistes.

  • 69.059,69$
  • 1,01%

La moneda digital més valuosa del món va veure un augment en l'activitat de la cadena de blocs durant l'última setmana, ja que el nombre total de direccions actives de bitcoins es va disparar gairebé un 30%.

Segons les últimes dades publicades per la plataforma d'anàlisi de monedes digitals, Glassnode, les entitats bitcoin actives per dia van augmentar de 250.000 a aproximadament 325.000 durant els set dies precedents. Aquest salt va ser impulsat principalment per la recent fita en el preu de la major criptodivisa del món.

El "bitcoin ha vist un ressorgiment de les entitats actives durant la setmana passada, augmentant un 30% d'entitats actives per dia. Aquest grau d'activitat es va mantenir al juliol de 2020, quan els preus de la moneda digital rondaven als 11.300 dòlars durant el segon trimestre de 2020", ha explicat Glassnode.

A més de l'últim salt en el preu i les direccions actives del bitcoin, els milionaris de la moneda digital van accelerar la seva acumulació durant els últims dies. Segons la companyia de seguiment de la cadena de blocs, Santiment, les direccions de 'balenes' de la creació de Satoshi Nakamoto van afegir gairebé 170.000 monedes durant les últimes 4 setmanes.

"En el moment d'escriure aquest article, les direccions de bitcoin que actualment tenen entre 100 i 10.000 BTC tenen ara col·lectivament 9,23 milions de monedes en les seves carteres, xifra que suposa un nou màxim històric per a aquest grup", exposa aquesta companyia. L'anterior màxim històric es va produir el 5 d'abril, just una setmana abans que el preu del bitcoin arribés al seu màxim històric de gairebé 65.000 dòlars.

Durant les últimes quatre setmanes, aquestes direccions han acumulat aproximadament 170.000 bitcoins més. "Aquest sorprenent ritme va ser igualat per última vegada a finals de desembre de 2020, just abans que s'iniciés una enorme carrera alcista a 2021 durant la qual els preus van saltar de 29.000 dòlars a 40.800 dòlars durant la primera setmana de l'any", va esmentar Santiment al seu últim informe sobre el bitcoin.

Noticias relacionadas

contador