des pieces de bitcoin

El bitcoin continua aquests dies amb el cicle alcista. Després de trobar suport als 25.000 dòlars el setembre, la criptomoneda per excel·lència ha arribat a tocar els 44.000 dòlars a les últimes hores. Tot i això, aquest dimecres, la cotització es relaxa i es mou a la zona dels 43.900 dòlars.

Des del començament d'any, el bitcoin acumula una revaloració del 165%. Des del començament de desembre, el criptoactiu ha protagonitzat un autèntic ral·li recolzat, principalment, per una sèrie d'expectatives positives per al sector. Entre elles, que el gener s'aprovarà un ETF de bitcoin al comptat als Estats Units.

També pels senyals que la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) té clar un allunyament de la política monetària restrictiva.

Aquest augment de la cotització del bitcoin ha impulsat la capitalització del mercat de criptomonedes a superar els 1,5 bilions de dòlars, xifra que no es veia des del maig del 2022.

Però no és or tot el que llueix. Diversos analistes han avisat que s'acosten alguns possibles vents en contra a curt termini tot i que les perspectives del bitcoin semblen brillants.

Tot i això, segons Bloomberg, l'augment del bitcoin per sobre dels 42.000 dòlars no és simplement un pic passatger i marca l'inici d'un nou "supercicle criptogràfic".

contador