bitcoin moneda min

Important repunt al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) ha pujat amb ganes a les últimes 24 hores i s'acosta als 66.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) ha sumat més d'un 3,5% durant el mateix període i se situa per sobre dels 2.600 dòlars.

  • 66.740,11$
  • 1,23%

A la resta d'altcoins també s'imposa el verd. Binance coin (BNB), solana (SOL), XRP o cardano (ADA) pugen al voltant d'un 1% a les darreres 24 hores, mentre que altres criptos com toncoin (TON) repunten de forma més continguda. Criden l'atenció les alces del 5% a chainlink (LINK) i la impressionant pujada del 12% de bitcoin cash (BCH). Al costat de les caigudes destaquen tron (TRX) i avalanche (AVAX).

Els analistes destaquen que aquest repunt del mercat, que ha portat el BTC i l'ETH a nivells de finals de setembre, té molt a veure amb el mateix que va provocar la seva última gran pujada: la Xina. I és que Pequín va anunciar aquest cap de setmana noves mesures fiscals per recolzar els seus endeutats governs locals i un sector immobiliari en hores baixes. En concret, s'estima que el govern central podria emetre 850.000 milions de dòlars en bons especials del Tresor (6 bilions de iuans) per estimular l'economia i reduir el deute dels governs locals.

Segons els experts de QCP Capital, el repunt del bitcoin s'equipara als moviments fets a la prèvia de les eleccions nord-americanes de 2016 i 2020. “Si ens remuntem al 2016, el BTC va cotitzar en un rang molt estret durant més de 3 mesos. No va ser fins a tres setmanes abans del dia de les eleccions nord-americanes que el BTC va començar el seu 'ral·li' des dels 600 dòlars i finalment va duplicar el preu per a la primera setmana de gener", expliquen. Cal recordar que els comicis presidencials dels EUA se celebraran el proper 5 de novembre, és a dir, d'aquí a exactament tres setmanes.

"De la mateixa manera, el 2020, el BTC va estar encallat en un rang avorrit durant mig any i només va començar a repuntar des dels 11.000 dòlars tot just tres setmanes abans del dia de les eleccions als Estats Units, arribant a un màxim de 42.000 dòlars al gener", afegeixen. Experts com els de Standard Chartered pronostiquen que el bitcoin renovarà els seus màxims històrics guanyi qui guanyi les eleccions dels Estats Units, encara que una victòria de Trump seria més favorable per als actius digitals, especialment per a les altcoins. Recentment, Kamala Harris no ha donat detalls de quins seran els seus plans per a la indústria dels actius digitals, cosa que ha decebut el mercat.

D'altra banda, les últimes dades econòmiques també recolzen el cas alcista per a les criptomonedes. Si bé és cert que les darreres lectures de l'IPC i l'IPP del setembre van sorprendre a l'alça, no són pocs els analistes que destaquen que la tendència baixista de la inflació subjacent es manté ferma i dona suport a futures baixades dels tipus d'interès per part de la Reserva Federal (Fed).

En aquest sentit, Kathleen Brooks, directora de recerca d'XTB, crida l'atenció sobre els nous màxims marcats pel Dow Jones i l'S&P 500, que ahir van renovar màxims històrics després dels rècords registrats divendres passat. Segons aquesta experta, això pot indicar dues coses: o un mercat "sobrevalorat", que pot provocar caigudes si les dades macro empitjoren o els resultats trimestrals no compleixen les expectatives o un "fort impuls alcista i més màxims històrics" si les dues variables acompanyen. Cal recordar que el bitcoin s'ha correlacionat fortament amb la renda variable als darrers temps.

Finalment, cal destacar que aquesta setmana s'alliberaran tokens per valor de gairebé 500 milions de dòlars, cosa que podria pressionar els preus a la baixa. Els desbloquejos augmenten l'oferta total disponible d'un token determinada, però no arriben necessàriament al mercat obert de forma immediata. L'anticipació dels inversors que esperen que els receptors de tokens venguin els seus tokens acabats de desbloquejar pot donar lloc a una venda preventiva, reduint el preu dels tokens abans o durant el seu desbloqueig. Això no obstant, si el mercat percep el desbloqueig com un signe de progrés del projecte o altres fins, el preu podria romandre estable o augmentar a causa del sentiment positiu.

contador