le bitcoin remonte a 60 000 dollars decision cle en vue sur un fonds indiciel a wall street 20230314182514

Les criptomonedes pugen amb moderació aquest dimecres. El bitcoin (BTC) avança al voltant d'un 0,3% i escala fins als 30.700 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) segueix la seva estela i s'acosta als 1.900 dòlars.

Els actius digitals es mouen de manera pacient abans de conèixer la dada clau d'inflació del juny als Estats Units. El consens anticipa una caiguda fins al 3,1% en taxa interanual des del 4% registrat al maig, mentre que la taxa subjacent retallaria força menys i se situaria al 5% enfront del 5,3% del mes anterior. Depenent de quina sigui la lectura final, la reacció dels mercats podria variar dràsticament.

"Creiem fermament que les dades d'inflació dels EUA d'avui seran molt millors del que la majoria dels especuladors creuen. Això significa que és molt probable que les dades de l'IPC dels EUA siguin superiors a les previsions o fins i tot inferiors", apunta Naeem Aslam, director d'inversions de Zaye Capital Markets.

Segons aquest expert, si la xifra "s'acosta a la previsió del 3,1% o fins i tot al 3,1%", es podria veure com "una bona notícia per al mercat, ja que l'objectiu d'inflació de la Reserva Federal ( Fed) és del 2%”. "Si la xifra se situa per sota del 3,1%, serà celebrada pels agents del mercat, ja que significaria un canvi significatiu a la lectura de la inflació", subratlla Aslam. Cal recordar que la Fed ha avisat que no li tremolarà el pols si ha de continuar endurint els tipus d'interès i el mercat, que ha pres nota de l'avís del banc central, descompta dues pujades més pel que fa a l'any.

"Però hi ha alguna cosa a la qual és molt important prestar atenció, i és cap a on es dirigirà la lectura de la inflació a partir d'aquí. Sí, avui veurem una caiguda massiva, i això es deu a l'enduriment de la política monetària, a l'alentiment de l'activitat econòmica i a la baixada dels preus del petroli, d'aquí endavant aquests factors no tindran un impacte realment significatiu en la xifra d'inflació, però també significa que la diferència entre la xifra objectiu de la Fed i la lectura real podria no ser el doble del que és ara”, afegeix Aslam.

Per part seva, Edward Moya, analista sènior de mercats d'OANDA, destaca que la inflació "podria caure fins al 2,9% i la subjacent podria registrar la lectura més baixa des del 2021, però és probable que es mantinguin els senyals d'inflació" .

Aquest expert també assenyala que els inversors al mercat de criptomonedes segueixen esperant rebre alguna notícia positiva sobre els ETF de bitcoin al comptat de BlackRock, Fidelity i altres actors institucionals per donar inici a un cicle de pujades a la criptomoneda reina. Aquesta predicció és força generalitzada entre els analistes, que, tot i no ser tan optimistes com Standard Chartered, que posa el bitcoin als 120.000 dòlars el 2024, veuen inevitable que l'any que ve es produeixi un mercat alcista.

Per tècnic, Javier Molina, estrateg de mercats d'eToro, destaca que, "si els preus són capaços de superar els 31.000 dòlars, l'estructura de mitjà termini canviaria i plantejaríem un escenari molt alcista amb primer objectiu als 36.000 i els 40.000 dòlars com següent referència". "No obstant, en no ser capaç de superar els 31.000 dòlars torna l'escenari a la part baixa el suport principal del qual passa pels 25.000 dòlars si es perden els 29.500 primer i els 28.000 dòlars com a segon suport", afegeix Molina.

A la resta del mercat, pocs moviments entre les principals altcoins. Destaquen les pujades del 0,5% en cardano (ADA) i les vendes del 0,4% en solana (SOL).

contador