El mercat de les criptomonedes resisteix. El bitcoin (BTC) puja amb moderació a les últimes 24 hores i es manté per sobre dels 26.200 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) ronda els 1.620 dòlars.
La veritat és que la criptomoneda reina i la resta d'altcoins han contingut els seus guanys després que ahir el Tribunal de Fallides de Delaware donés permís a FTX per liquidar les seves tinences de criptoactius, valorades en 3.400 milions de dòlars. El pla de la fallida criptoborsa és el de vendre fins a un màxim de 200 milions de dòlars setmanals al mercat, cosa que va despertar certs temors entre els inversors en entendre que els preus dels actius digitals podrien veure's seriosament afectats.
De moment, la veritat és que la reacció ha estat molt menor del que s'esperava. De fet, tokens seriosament exposats a FTX, com a solana (SOL) i les criptos natives de la cadena de blocs homònima, no estan patint. De fet, SOL remunta al voltant d'un 5% a les últimes 24 hores i la seva figura es manté força estable des de la caiguda patida després de conèixer al començament de setmana les intencions de la companyia.
Aquests moviments semblen donar la raó a alguns experts que assenyalaven que la reacció inicial del mercat podria haver estat exagerada, especialment pel dur càstig patit per les altcoins. De la mateixa manera, altres analistes assenyalaven que l'autèntica pressió de venda es podria veure al bitcoin, però estaria més relacionat amb les vendes de Mt. Gox que amb les liquidacions d'FTX.
Sigui com sigui, aquesta setmana fa un mes des que el bitcoin perdés bruscament els 29.000 dòlars. Des de llavors, la criptomoneda reina s'ha estat movent entre els 25.000 i els 26.000 punts, amb alguna baixada ocasional per sota d'aquest rang, i esperant que una futura aprovació dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) al comptat de BlackRock i una altra desena de companyies donin impuls a la cotització.
I això sembla que li queda al BTC: esperar. "Els aspectes tècnics del bitcoin s'estan deteriorant. El preu està cotitzant al voltant del suport dels 26.000 dòlars, però dubto que sigui un sòl dur", destaca Charlie Morris, director d'inversions de ByteTree Asset Management. Per part seva, QCP Capital espera un "imminent declivi final" per "tancar el trimestre en mínims".
Segons Morris, el deteriorament de la criptodivisa més gran és evident i se seguirà movent entre els 20.000 i els 30.000 dòlars fins a la reducció a la meitat ('halving') del proper mes d'abril. "Només hem d'esperar temps millors", sentencia.
D'altra banda, la criptomoneda reina tampoc no sembla trobar consol en les dades d'inflació. La lectura a l'alça de l'agost, encara amb el descens de la taxa subjacent, no dona motius a la Reserva Federal (Fed) per afluixar la seva postura i no només no descartar noves pujades de tipus sinó tan sols suggerir una flexibilització de la política monetària. Aquesta hipòtesi, la d'una Fed més laxa, ha estat vista per alguns analistes com un possible catalitzador per al bitcoin després de diverses notícies negatives per a la indústria de les criptomonedes.
A la resta del mercat, ripple (XRP), cardano (ADA) i dogecoin (DOGE) repunten amb moderació a les últimes 24 hores.