photo d illustration d un bitcoin

Caigudes aquest dimecres en la cotització del bitcoin, que lluita per mantenir-se per sobre del nivell dels 65.000 dòlars, de manera que s'acosta a nous mínims d'un mes.

"Les projeccions actuals del mercat suggereixen una possible caiguda a curt i mitjà termini. Això implica que el mercat pot experimentar noves caigudes abans de l'important recuperació prevista des del halving", assenyalen a XS.com, on destaquen que, a les últimes hores s'han liquidat 72,6 milions de dòlars en bitcoin, dels quals 49,62 milions de dòlars procedeixen de posicions llargues.

L'intent de superar els 67.000 dòlars no s'ha aconseguit mantenir i ara corre el risc de creuar el llindar crucial dels 65.000 a causa de la forta pressió de venda.

"Això indica un augment significatiu en l'impuls de venda, fet que porta al tancament de la majoria de les posicions llargues d'alt palanquejament i a l'activació d'una sèrie d'ordres de compra pendents, cosa que permet entrar en una posició gran amb una reversió mínima. Això podria ajudar el bitcoin a formar un nou preu mínim", afegeixen.

Els analistes creuen que "hi podria haver més vendes aquesta setmana". "Des d'una perspectiva fonamental, el mercat mostra una caiguda en la demanda del bitcoin, baixant significativament el preu. Això suggereix una possible disminució cap al suport d'entre 60.000 i 55.000 dòlars abans d'una recuperació o augment significatiu, cosa que podria trigar anys a passar", conclouen.

A la resta del mercat de criptomonedes, XPR es desploma a prop d'un 3,5%, mentre que ethereum puja més d'un 2%, shiba, gairebé un 1,5% i solana, un 0,2%.

contador