bitcoin, alzas, ganancias, gains
Karolina Grabowska (Pexels).

Les criptomonedes continuen avançant. El bitcoin (BTC) continua el repunt i guanya al voltant d'un 0,8% a les últimes 24 hores, situant-se ja per sobre dels 26.800 dòlars. Per part seva, l'ethereum (ETH) suma un 0,3% i sembla consolidar els 1.600 dòlars.

Després de les últimes pujades, que la van portar a superar de nou els 27.000 dòlars, la criptomoneda reina se situa al nivell perdut l'1 de setembre, quan la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) va decidir estendre el termini per decidir sobre els ETF de bitcoin al comptat. Alguns experts assenyalen que bona part de la culpa d'aquest repunt la pot tenir la Reserva Federal (Fed), que aquest dimecres 20 de setembre decidirà quin serà el pas següent en la seva política monetària, tot i que tot apunta a una pausa (99% de probabilitat) segons l'eina FedWatch de CME.

En aquest sentit, el consens sembla tenir força clar que la Fed no apujarà més els tipus d'interès aquest any: de cara al novembre, atorguen un 69% de probabilitat a una altra pausa (+13% respecte a la setmana passada) i per al desembre, els analistes creuen que hi ha un 58% de probabilitat que els tipus es quedin com estan ara mateix (+3% respecte a la setmana passada).

"Si es produeixen noves pujades, el BTC podria veure's afavorit a curt termini per la pujada del dòlar. Tot i això, si el banc s'absté d'assenyalar nous augments, això podria ser el catalitzador que el BTC necessita per a una nova ruptura alcista", explica James Harte, analista de mercats de TickMill Group.

Tot i això, això no significa que aquesta reunió estigui exempta d'interès, ja que el mercat s'està centrant en les previsions del banc central. La Fed ha subratllat una vegada i una altra que cada decisió està oberta fins a l'últim moment. No obstant, i malgrat les repetides advertències dels funcionaris i les últimes i mixtes dades macroeconòmiques, el consens té clar que avui no hi haurà pujades i ara es debaten sobre què oferirà el comunicat del banc central.

A Bank of America esperen "que el pronòstic mitjà de la taxa d'interès oficial per al 2023 mostri un augment més de 25 punts bàsics, per a una taxa terminal de 5,5-5,75%". Altres experts, en canvi, creuen que la Fed començarà a retallar els tipus dinterès entre el primer i el segon trimestre del 2024.

Així mateix, les darreres dades d'activitat de la xarxa Bitcoin mostren el bon moment que viu la criptomoneda reina, que sembla haver recuperat la confiança dels inversors. Segons dades de Glassnode, la quantitat de nous usuaris de la xarxa Bitcoin reflecteix la major afluència de nous usuaris en els darrers cinc mesos. A més, el mercat sembla considerar que la venda dels actius d'FTX no serà tan nociva com es temia.

Des d'un punt de vista tècnic, Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro, creu que, després de posar a prova el suport dels 25.000 dòlars, la pujada actual "no manté la força necessària per pensar en una cosa superior". "Hauríem de veure preus per sobre dels 28.000 dòlars per pensar en la validesa del rebot a curt termini. De moment, la zona dels 26.000 sembla voler ser la referència inicial", explica.

"Per sota, el suport clau es troba als 24.800-25.000, que, llevat que les borses pateixin un ajust sever de nivells, no pensem que hi hagi ara mateix força suficient per perdre aquest important nivell. Si ens equivoquem i el moviment baixista impulsa els preus per sota els 24.800, l'objectiu queda als 24.000 primer i els 22.000 com a nivell de suport següent, però si els preus aguanten i comencen a recuperar, la clau passa per superar els 28.000 primer i el mur de granit queda als 31.000. dòlars. Toca ser pacients en aquests nivells", afegeix.

A la resta del mercat, les altcoins ho fan una mica pitjor, tot i que destaca el repunt del 2,4% en ripple (XRP), de l'1,4% en cardano (ADA), del 3,8% a Toncoin (TON ) i del 3,5% en solana (SOL).

contador