bitcoin moneda min

El bitcoin ha passat uns dies difícils enmig de les actuacions del regulador nord-americà, SEC, sobre Binance i Coinbase i les pràctiques suposadament irregulars. Això ha fet que la 'cripto' se n'hagi ressentit, i també hi ha contribuït l'última decisió de la Fed que, encara que no va apujar tipus, sí que va anticipar dues alces més abans de finals d'any.

Tot això ha portat el bitcoin a perdre els 26.000 dòlars i a posar en joc els 25.000 dòlars, encara que ara sembla que es recupera i torna a cotitzar per sobre dels 26.000 (26.426 dòlars), recobrant una mica de la calma que havia perdut amb les últimes turbulències.

L'última recuperació té a veure, segons assenyala Naeem Aslam, director d'anàlisi de Zaye Capital Markets, amb la decisió de BlackRock de sol·licitar l'aprovació d'un ETF del bitcoin a la SEC, cosa que demostra que l'institut no només té fe en l''or digital', sinó que segueix veient-hi una gran oportunitat, ja que els clients segueixen demanant bitcoin o volen aprofitar-ne el preu actual, que no és més que una ganga", comenta Aslam.

BlackRock ha utilitzat Coinbase com a dipositari del seu ETF, la mateixa Coinbase que ha estat demandada per la SEC, remarca Craig Erlam, analista sènior d'Oanda.

La sol·licitud de BlackRock podria tenir més possibilitats que els intents anteriors d'altres gestors de fons gràcies a la promesa d'un “acord de vigilància compartida” entre les borses. A la pàgina 36 de la sol·licitud s'afirma que, per evitar la manipulació del mercat, el Nasdaq (on cotitzarà l'ETF proposat) celebrarà un acord de vigilància compartida amb un operador d'una plataforma de negociació al comptat de bitcoin.

Els acords de vigilància compartida permeten compartir informació sobre l'activitat de negociació al mercat, l'activitat de compensació i la identificació de clients, cosa que redueix les possibilitats de manipulació del mercat.

El bitcoin va tocar dijous passat mínims de tres mesos abans de recuperar-se. L'actuació de la SEC i una Fed que segueix sent 'hawkish' tot i concedir un respir al mercat a la seva trobada de juny, han pesat sobre la criptodivisa.

contador