bitcoin 20210520104052

El mercat de les criptodivises tracta de remuntar tímidament aquest dimecres, després de les caigudes entre dilluns i dimarts que van esborrar un 10% del valor del bitcoin i les 'altcoins' i que van portar la reina de les 'criptos' gairebé al suport dels 30.000 dòlars. La notícia que El Salvador va aprovar la Llei Bitcoin, perquè la creació de Satoshi Nakamoto es converteixi en una moneda de curs legal al país ha animat marginalment els inversors i les compres eleven el preu per sobre dels 34.000 dòlars. No obstant això, diversos factors apunten que es prolongarà l'ànim baixista entre els inversors.

D'una banda, les alarmes s'encenen al mercat de futurs. "Els operadors de futurs han començat a fixar el preu dels contractes del bitcoin que vencen en tres mesos gairebé igual que el preu actual al comptat", segons explica Arcane Research en un informe recollit per Coindesk.

El descens de la prima dels futurs indica la incertesa sobre la direcció futura del bitcoin després d'una correcció del 35% al ​​maig i una altra caiguda del 12% ja aquest mes. Així mateix, també mostra indicis que la pràctica de comprar bitcoin com a garantia per vendre'l a un preu més alt en el futur podria estar arribant al final, "cosa que marca un canvi en el sentiment dels inversors, que passen de ser alcistes a baixistes", assenyala Arcane Research.

Arcane Research també assenyala la taxa de finançament negativa en els swaps perpetus del bitcoin com a senyal que els operadors a curt termini tenen el control.

El preu del bitcoin al comptat ha estat sumit en una espiral baixista durant les últimes setmanes, perdent a prop d'un 45% des de mitjans d'abril, quan va assolir un màxim històric. La recent onada de vendes es va veure exacerbada pel retret públic del multimilionari Elon Musk sobre la quantitat d'energia utilitzada pels servidors que sustenten el token.

L'augment de la supervisió reguladora a la Xina també ha afegit preocupació entre els inversors, així com la recuperació del rescat de Colonial Pipeline Co com a prova que la criptografia no està fora de control del govern. Els Estats Units va reemborsar gairebé tot el rescat en bitcoins pagat als autors del ciberatac a l'oleoducte Colonial al mes passat, en un senyal que les forces de l'ordre són capaços de perseguir els ciberdelinqüents fins i tot quan operen fora de les fronteres del país.

ENCREUAMENT DE LA MORT ALS GRÀFICS

A aquest brou de cultiu on els curts afilen les seves urpes, s'afegeix que l'anàlisi tècnica sembla indicar que podria estar a punt de produir-se un patró baixista conegut com 'encreuament de la mort'.

La major moneda digital del món s'ha desplomat i el seu preu mitjà dels darrers 50 dies s'ha apropat a la seva mitjana mòbil de 200 dies. Si la línia de curt termini es creua per sota de la de llarg termini, la moneda aconseguiria la formació prohibitiva. L'indicador sol considerar-se una mesura tècnica molt vigilada, ja que "s'entén que el subjacent en qüestió estaria activant un clar senyal de debilitat a mitjà i llarg termini. Cosa que no treu perquè a curt no puguin produir-se rebots de certa consideració, contra tendència", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

L'última vegada que el bitcoin va marcar un encreuament de la mort va ser al novembre de 2019 -la criptodivisa va baixar aproximadament un 5% un mes després de creuar-lo.

Tot i que encara no ho ha fet, "la col·lisió sembla inevitable en aquest moment", va escriure Mati Greenspan, fundador de Quantum Economics. "Un encreuament de la mort podria ser un indici que els preus poden romandre sotmesos durant un temps".

Noticias relacionadas

contador