bitcoin, dolar, criptomonedas, cripto
fabrikasimf on Freepik

Les criptomonedes reaccionen aquest dimarts amb pujades després d'haver estat patint pèrdues durant els darrers dies. Així, el bitcoin aconsegueix refermar-se per sobre del nivell dels 57.000 dòlars i la resta del mercat cotitza a l'alça.

"El mercat de criptomonedes ha experimentat una significativa sacsejada recentment", però, "malgrat aquesta incertesa, alguns inversors han vist en la recent caiguda de preus una oportunitat de compra", comenten a IG.

Com afegeixen, "les vendes massives de bitcoin a Alemanya i els imminents reemborsaments de Mt. Gox" han generat una "considerable incertesa entre els inversors i ha afectat notablement la cotització". Però els ETF de bitcoin basats als EUA han registrat entrades netes significatives. "Aquesta resposta del mercat mostra que hi ha una base d'inversors disposada a capitalitzar les caigudes de preus per incrementar les seves posicions en bitcoin", diuen.

Aquest dimarts, el preu del bitcoin puja després d'haver arribat a un mínim de més de quatre mesos a la setmana passada. La criptomoneda més gran ha cotitzat durant les últimes 24 hores entre els 55.100 i els 57.800 dòlars. També repunta l'ethereum enmig de les expectatives del llançament d'un ETF per part de la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC) la setmana que ve.

"El bitcoin i l'ethereum han trobat un interès més gran de compra. Els mercats saben que hi ha un punt final per a la liquidació d'aquestes monedes i els gràfics diaris suggereixen que una base està augmentant i els compradors estan retirant tot el que s'ofereix per sota de 56.000 (bitcoin) i 2.950 (ethereum)", assenyala Chris Weston, cap de recerca de Pepperstone.

Afegeix que "és massa agressiu dir de manera convincent que aquestes monedes han arribat a un mínim des de la reducció que va començar a principis de juny, però sóc un comprador de força, i realment m'agradaria veure un avenç a través de 58.500 per interessar-m'hi".

El repunt d'aquestes dues criptomonedes ha animat la resta del mercat criptogràfic. Així, l'XRP avança més d'un 3%, cardano al voltant d'un 1% i solana, a prop d'un 8%.

Durant les últimes 24 hores, la capitalització del mercat global de les criptomonedes ha augmentat un 3,74%, fins als 2,12 bilions de dòlars.

contador