bitcoin cryptomonnaies 20240729124830

Enmig de les expectatives de retallades dels tipus d'interès per part de la Reserva Federal de UUEE (Fed) i després que aquest divendres el seu president, Jerome Powell, parlés a Jackson Hole, el bitcoin registra lleugeres pujades que el mantenen a la zona dels 60.000 dòlars.

El mercat espera cautelós els senyals addicionals que pugui donar el discurs al simposi sobre el calendari de política monetària i la situació de l'economia.

El president de la Reserva Federal, Jerome Powell, ha aclarit els pocs dubtes que quedaven en assegurar, durant la seva intervenció a Jackson Hole, que "ha arribat el moment" de retallar els tipus d'interès, encara que no ha aclarit la magnitud de les retallades ni quantes se'n produiran.

Encara que aquest divendres els preus de les criptomonedes cotitzen a l'alça, no aconsegueixen salvar un exercici setmanal baixista en general.

La situació de la criptomoneda més gran del món és que si continua pujant, podria trobar-se amb la resistència que presenta a la zona dels 62.000 dòlars. Per contra, si no ho aconsegueix, els analistes creuen que podria caure fins al nivell dels 57.000 dòlars.

De moment, divendres es mou lleument a l'alça, amb pujades del 0,3%. Pujades més pronunciades registren altres criptodivises com l'ethereum, que avança prop d'un 1,5%.

Precisament, aquest 23 d'agost es compleix un mes des que els primers ETF d'Ethereum al comptat comencessin a cotitzar al Chicago Board Options Exchange, el mercat d'opcions més gran dels EUA.

Segons analitzen des de Binance, a mitjans d'agost, vuit dels nou fons cotitzats a la borsa d'ethereum al comptat que es van llançar a finals de juliol havien registrat entrades positives, atraient col·lectivament més de 2.000 milions de dòlars, mentre que les sortides que es van registrar es van deure principalment a retirades de l'Ethereum Trust de Grayscale i causades per motius específics d'aquest producte.

"Els ETF d'ethereum recent presentats van obtenir bons resultats fins i tot en condicions macroeconòmiques difícils, i hi ha proves que suggereixen que el creixent interès institucional és el principal impulsor d'aquesta dinàmica. Esperem que aquest interès segueixi sent un factor important que recolzi el rendiment de l'ethereum a mitjà termini", diuen.

Entre la resta del mercat de criptomonedes, la solana puja un 1,4%, el cardano es dispara gairebé un 5% i la shiba avança un 1,7%. Mentrestant, l'XPR cotitza pràcticament pla.

contador