verde subida bitcoin

La bona acollida de les paraules del president de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed), Jerome Powell, ha empès el bitcoin a recuperar i mantenir el nivell dels 59.000 dòlars. Els analistes creuen que el banc central s'està acostant a retallar els tipus d'interès i totes les criptomonedes registren pujades importants.

Powell ha dit aquest dimarts que necessita "més dades bones" en matèria d'inflació per poder iniciar les retallades dels tipus d'interès, però ha reconegut que "les lectures d'inflació més recents han mostrat alguns avenços modestos, i més dades bones enfortirien la nostra confiança".

Els analistes d'Oxford Economics asseguren que el testimoni del president de la Fed "és una prova més que el banc central s'està acostant a retallar els tipus d'interès" i tenen "cada cop més confiança en el nostre pronòstic que els retallarà al setembre".

El mercat considera que els comentaris econòmics de Powell són equilibrats i les criptomonedes han reaccionat a l'alça. El bitcoin, en concret, registra pujades superiors al 3% aquest dimecres, amb alguns inversors, també, aprofitant-se de les caigudes de preus recents i recuperant-se així de mínims de més de quatre mesos.

A això s'hi afegeix la feblesa recent del dòlar, que també va oferir cert alleujament a la cotització del bitcoin.

Tot i això, Julius Baer avisa que "la volatilitat persistirà en el futur previsible" al bitcoin, ja que "una reversió ràpida i una represa de la ratxa rècord semblen bastant improbables en aquest moment", diuen.

Per part seva, l'ethereum ha tornat a creuar el llindar dels 3.000 dòlars amb pujades properes a l'1%, una barrera psicològica que pot ajudar a mostrar senyals de confiança renovada entre els inversors, mentre el mercat espera que la SEC aprovi les sol·licituds dels emissors per a un ETF d'Ether al comptat, cosa que podria passar a mitjans de juliol.

De la resta del mercat criptogràfic, solana guanya un 3,5%, XRP, un 1,5% i cardano, un 0,5%. Entre les memecoins, shiba avança un 1,7% i dogecoin, un 1,3%.

contador