bitcoin rojo caida portada

Fortes caigudes per al mercat de les criptodivises aquest dimarts, quan el bitcoin ha patit el seu major declivi en 10 dies per posar a prova el suport dels 30.000-33.000 dòlars que la reina de les criptos ha respectat durant la seva correcció del mes de maig. L'ethereum i la resta d''altcoins' no es queden enrere en el declivi i el declivi és del 10% de mitjana en les monedes criptogràfiques més operades. La capitalització total torna a tocar els 1,5 bilions de dòlars.

"És vital que aquesta resisteixi si no volem deixar la porta oberta a una nova correcció que el pot dirigir cap a la zona dels 20.000 dòlars", indica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. El declivi ha estat del 10% per al bitcoin, des de nivells al voltant de 36.000-37.000 dòlars, la major pèrdua diària per a l'actiu des del 28 de maig, enmig de la pressió de venda incitada per la retirada del sentiment alcista dels inversors.

Les notícies que El Salvador acceptarà el bitcoin com a moneda de curs legal i oferirà ajudes als que vulguin treballar a la indústria de les monedes digitals, que molts han considerat com una fita important per al mercat, han quedat eclipsades pel continu enduriment de la regulació de les criptodivises a la Xina i les pors que es propaguen pel mercat d'un gir en la política monetària dels EUA.

En concret, el govern del gegant asiàtic ha incrementat la seva pressió sobre les operacions de mineria i comerç de moneda digital i el cap de setmana es van bloquejar els comptes de Weibo dels principals 'influencers' de les 'criptos'.

Els mercats de tot el món també s'han deixat notar el seu nerviosisme davant la perspectiva que la Reserva Federal dels Estats Units pugui començar a retirar-se del seu programa de flexibilització quantitativa per impulsar la liquiditat. No obstant això, alguns experts, com el fons de cobertura Skybridge Capital, de 7.500 milions de dòlars, les participacions del qual en bitcoin superen els 310 milions de dòlars, afirmen que és improbable que la reducció de la política monetària nord-americana afecti les monedes digitals i l'or, argumentant que aquestes classes d'actius són resistents.

Mentrestant, Deutsche Bank, el banc més gran d'Alemanya, ha assegurat que els Estats Units podria estar en un dels seus pitjors períodes inflacionaris de la història, amb la despesa de govern i la política monetària flexible com probables catalitzadors per crear condicions que es van veure per última vegada durant la dècada de 1940 i 1970.

"Encara que els fonaments a llarg termini romanen intactes, la política monetària i macroeconòmica dels EUA està causant nerviosisme a curt termini", assenyala Jehan Chu, de Kenetic Capital, segons recull Coindesk. De fet, els inversors han estat tancant posicions amb l'esperança de tornar al mercat a mesura que la política monetària i fiscal dels Estats Units s'aclareix, afegeix l'expert.

Noticias relacionadas

contador