bitcoin, 1200, dolar
Alesia Kozik (Pexels).

El mercat de les criptomonedes no trepitja el fre i remunta un 0,2% a les últimes 24 hores. El bitcoin (BTC) cotitza als 63.800 dòlars després d'acostar-se als 65.000 dòlars durant la sessió asiàtica, mentre que l'ethereum (ETH) manté els 2.600 dòlars, encara que cedeix al voltant d'un 0,9% al darrer dia.

  • 64.954,56$
  • 2,54%

Per la seva banda, les altcoins es mouen de manera dispar, però la majoria tendeixen a l'alça. Cardano (ADA) es revalora pràcticament un 4% a les últimes 24 hores, mentre que la solana (SOL) rebota a prop d'un 2%. Cal destacar que chainlink (LINK) puja per sobre del 6%. Al costat contrari, tokens com toncoin (TON), tron (TRX) o litecoin (LTC) cauen amb moderació. Cap actiu digital alternatiu de grans dimensions cau de forma cridanera.

Com veieu, no hi ha hagut grans canvis en les últimes 24 hores. Ahir, l'anunci d'estímuls econòmics per part del Banc Popular de la Xina (PBoC, per les sigles en anglès) va servir de catalitzador per a una miríada de valors i actius a les borses de tot el món, encara que les criptomonedes es van mantenir força al marge de aquest anunci. Amb tot, la criptomoneda reina segueix guanyant força després de pujar més d'un 15% des dels mínims tocats a principis de mes als 54.000 dòlars. Alguns analistes consideren que s'està consolidant la tendència alcista.

Per tècnic, César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, apunta que el bitcoin s'està movent al voltant de la resistència dels 65.200 dòlars. "Si aconsegueix superar-ho, es confirmaria l'inici d'una recuperació que es podria estendre tranquil·lament fins al nivell dels 75.415 dòlars, màxims històrics dibuixats al març", afirma.

Cal assenyalar que els preus van caure breument per sota dels 63.000 dòlars a les hores matutines dels EUA després que el Conference Board informés d'un fort descens de la confiança dels consumidors al setembre, amb el seu índex principal caient a 98,7 punts des de 105,6, la caiguda mensual més pronunciada des de l'agost del 2021. "Les avaluacions dels consumidors sobre les condicions comercials actuals es van tornar negatives, mentre que les opinions sobre la situació actual del mercat laboral es van suavitzar encara més. Els consumidors també es van mostrar més pessimistes sobre les condicions futures del mercat laboral i menys positius sobre les condicions empresarials futures i els ingressos futurs”, van explicar.

D'altra banda, Caroline Ellison, antiga directora executiva d'Alameda Research, ha estat condemnada a 24 mesos de presó pel seu paper al col·lapse d'FTX, del qual Alameda servia com a braç inversor. El jutge també ha indicat que Ellison haurà de renunciar a uns 11.000 milions de dòlars, però podrà complir la sentència en un centre de mínima seguretat a prop de Boston, on viu la família. També passarà tres anys en llibertat supervisada després de complir la condemna. Recordem que Ellison es va declarar culpable als primers compassos de la investigació i va accedir a col·laborar amb la Justícia nord-americana.

contador