bitcoin, alzas, ganancias, gains
Karolina Grabowska (Pexels).

Les criptomonedes es neguen a trepitjar el fre. El bitcoin (BTC) puja un 4% a les últimes 24 hores i rebota per sobre dels 65.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) s'acosta als 3.500 dòlars després de sumar més d'un 3,5% des de dimarts passat.

  • 59.826,50$
  • -0,08%

Pel que fa a les altcoins, la tònica general és de pujades excepte en algun token com toncoin (TON). El repunt més gran s'observa en XRP, que ha pujat més d'un 15% i augmenta els guanys setmanals en més del 30% a causa del suport que li proporcionen els grans tenidors (també conegudes com a "balenes"), que hi han augmentat significativament les seves tinences en un senyal que esperen uns preus més alts per al criptoactiu de Ripple. Un altre catalitzador va ser l'anunci per part de CME i CF Benchmarks d'índexs i tipus de referència per a l'XRP.

Tot i això, el gran líder del mercat està sent, com no podia ser d'una altra manera, el bitcoin. I és que, des del començament de setmana, la criptomoneda reina ha pujat un 8% impulsada per una miríada de factors entre els quals destaca l'intent d'assassinat de Donald Trump. Després d'aquest atac, la probabilitat de victòria del candidat republicà a les eleccions presidencials del novembre ha augmentat sensiblement i això ha beneficiat les criptomonedes, ja que es considera que Trump serà un candidat molt més favorable a les criptomonedes que Joe Biden. "La relació entre la política i el mercat de criptodivises és cada cop més evident", expliquen des d'XS.com.

Així mateix, l'elecció de J.D. Vance com a candidat a vicepresident també ha agradat als mercats de criptodivises. L'autor de Hillbilly, una elegia rural, Politico informa que Vance podria haver redactat un projecte de llei que renovaria la manera com els EUA regula els actius digitals, que, segons les seves fonts, seria més favorable a les criptomonedes que el projecte de llei que va ser aprovat per la Cambra de Representants al juny.

"És notable que Vance avancés en la criptolegislació en un moment en què sabia que estava sent considerat per Trump per a vicepresident. Això posa en relleu la rellevància política recent descoberta del cripto, però també fins a quin punt la política d'actius digitals s'ha convertit en una part de la visió republicana de l'economia dels Estats Units”, apunta FRNT Financial. Aquesta empresa també creu que, atès que Trump només pot exercir com a president quatre anys més si és elegit, l'elecció de Vance podria ser entesa com una mena de designació del seu successor polític. "És addicionalment encoratjador per a la criptocomunitat que l'aparent successor polític de Trump sigui un tenidor del BTC i hagi prioritzat la legislació criptoamigable", afegeixen.

D'altra banda, els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat han recuperat la força. Aquest dimarts, aquests productes d'inversió van aconseguir captar 422,5 milions de dòlars nets als mercats, la quantitat més elevada des del 5 de juny passat, segons Farside Investors. Des del 5 de juliol, l'entrada neta s'acosta als 2.000 milions de dòlars.

De l'altra, sembla que la pressió dels grans venedors de bitcoin ha disminuït significativament. Diferents experts informen que el govern d'Alemanya ja hauria venut els 50.000 BTC que havien tensionat els mercats, i l'efecte perniciós en els preus del programa de reemborsaments de l'extinta criptoborsa Mt. Gox podria haver estat sobreestimat.

"Crec que aquesta distribució no acabarà amb la tendència alcista, ja que s'espera que les monedes reaccionin al sentiment del mercat de manera similar a l'oferta existent de bitcoins. A diferència de la venda del govern alemany, els creditors de Mt. Gox no estan obligats a vendre, per la qual cosa no és purament liquiditat del costat de la venda", ha indicat Ki Young Ju, conseller delegat de la companyia d'anàlisi de criptomonedes CryptoQuant, en una publicació a la xarxa social X (antiga Twitter), al temps que ha indicat que sembla difícil que aquestes vendes puguin enfonsar l'actual ral·li alcista.

CoinMetrics també ha afirmat que el mercat hauria d'absorbir la liquidació d'actius dels creditors de Mt. Gox sempre que es produeixi de forma ordenada i s'estén durant setmanes, basant-se en la profunditat de mercat i els volums de negociació actuals de bitcoin.

contador