Pocs moviments al mercat de les criptomonedes.... excepte en el bitcoin (BTC). La criptomoneda reina ha pujat abruptament durant les últimes hores i ha marcat un nou màxim anual als 31.460,05 dòlars, tot i que ha retrocedit lleugerament fins als 31.100 dòlars. Per part seva, l'ethereum (ETH) cedeix lleugerament, encara que resisteix per sobre dels 1.900 dòlars.
No hi ha hagut grans esdeveniments a les últimes hores que hagin mogut el mercat. Potser el més destacat han estat les declaracions de Larry Fink, conseller delegat de BlackRock, la gestora d'actius més gran del món. Segons ha assenyalat el cèlebre inversor en una entrevista amb Fox Businness, el bitcoin podria revolucionar el sistema financer tal com el coneixem.
"Creiem que si podem crear més tokenització d'actius i valors, que és el que és el bitcoin, podria revolucionar les finances. En lloc d'invertir en or com una cobertura contra la inflació, una cobertura contra els problemes més onerosos de qualsevol país, o la devaluació de la seva moneda sigui quin sigui el país on es trobi… Siguem clars, el bitcoin és un actiu internacional, no es basa en cap moneda i això és per això que pot representar un actiu que la gent pot jugar com una alternativa", va explicar Fink.
De la mateixa manera, el CEO de BlackRock no va donar detalls sobre quan creu que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) podria donar el vistiplau al seu fons cotitzat (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat. "Esperem que, com en el passat, puguem treballar amb els reguladors i aconseguir que sigui aprovat algun dia… però no tinc ni idea quan serà aquell dia", ha indicat.
Des que la SEC denegués la primera sol·licitud de BlackRock, Fidelity i altres actors institucionals, el bitcoin ha aconseguit mantenir-se cotitzant en el rang comprès entre els 30.000 i 31.000 dòlars en què s'està movent. Segons la Comissió, aquest rebuig preliminar és perquè les presentacions inicials van ser poc "clares" i "incompletes", encara que molts experts creuen que BlackRock podria posar fi a més d'una dècada de negatives del regulador i aconseguir treure al mercat aquest ETF de bitcoin al comptat.
Sobre això, Edward Moya, analista sènior de mercats d'OANDA, creu que el bitcoin "sembla estar atrapat" en un rang una mica més ampli, entre 28.000 i 31.500 dòlars. "Durant el cap de setmana van circular notícies falses que el president de la SEC, Gensler, dimitiria després d'una investigació interna. Els operadors de criptomonedes s'estan impacientant, però podria passar un temps abans que hi hagi notícies significatives sobre la demanda de Grayscale o tinguem més claredat sobre els fons cotitzats", apunta aquest expert, que creu que BlackRock és el cavall guanyador en aquesta cursa.
D'altra banda, ahir es van conèixer les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed), que van avançar que el banc central té al cap continuar pujant els tipus, encara que a un ritme menor. Sobre l'evolució de l'economia, els funcionaris del banc central nord-americà van subratllar que "l'activitat econòmica s'havia continuat expandint a un ritme moderat", mentre que "el mercat laboral es va mantenir molt ajustat, amb sòlids guanys d'ocupació als últims mesos i la taxa d'atur encara baixa, però hi va haver alguns senyals que l'oferta i la demanda al mercat laboral s'estaven equilibrant millor”.
El proper 12 de juliol coneixerem la propera lectura d'inflació als Estats Units, una xifra que donarà més pistes sobre quin serà el camí que prendrà la Fed al conclave del 26 de juliol. Segons l'eina FedWatch de CME, el mercat descompta ara mateix una pujada de 25 punts bàsics que porti els tipus d'interès fins al rang de 525-550 punts bàsics. Cal assenyalar que, durant les últimes setmanes, les 'criptos' s'han desacoblat gairebé del tot de la renda variable.
A la resta del mercat, destaquen les pujades de gairebé el 2% en la solana (SOL). Altres altcoins com ripple (XRP), cardano (ADA) o dogecoin (DOGE) cedeixen amb ganes.