bitcoin cryptomonnaies 20240307073950

El bitcoin lluita per mantenir-se per sobre del nivell dels 58.000 dòlars aquest dijous, un dia durant el qual es coneixerà la dada d'Índex de Preus al Consumidor (IPC) dels EUA, cosa que podria donar més pistes sobre les retallades en els tipus de interès.

Tot i que sí que ha afectat el dòlar, l'augment de l'optimisme sobre les retallades als EUA després de les paraules del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, ha donat poc suport a la cotització de les criptomonedes.

De fet, alguns analistes consideren, basant-se en el patró observat en cicles anteriors, que el bitcoin es troba en el que podria ser una pausa estiuenca. I és que, malgrat el repunt observat als últims dies, no arriba a compensar la caiguda soferta a les últimes setmanes.

De fet, la criptomoneda per excel·lència ha registrat durant el darrer mes un descens del voltant del 15%. Això sí, encara aconsegueix situar-se per sobre dels mínims de quatre mesos que va tocar al començament de juliol.

A més, els experts creuen que el sentiment al mercat criptogràfic pot millorar a les properes setmanes, propiciat per l'aprovació per part de la Comissió de Borsa i Valors dels EUA (SEC) de l'ETF al comptat per a l'ethereum.

Entre la resta de criptomonedes, l'ethereum cau un 1,6%, solana es dispara més d'un 6%, XRP es deixa més d'un 2%, cardano baixa un 0,3%, dogecoin perd un 2,6% i shiba avança un 7%.

contador