ep bitcoin 20210107145904
UNIVERSIDAD DE HAWAI EN MANOA - Archivo

El bitcoin registra aquest dimarts forts guanys, de manera que la criptomoneda més gran juga amb el nivell dels 61.000 dòlars impulsat per les apostes sobre la retallada de tipus. I és que el mercat veu cada cop més clar que la Reserva Federal dels EUA (Fed) els començarà a retallar al setembre.

Aquesta convicció ha propiciat que el sentiment de risc hagi millorat. Cal recordar que uns tipus d'interès més baixos suposen un bon auguri per a actius com les criptomonedes.

Els inversors estan així pendents dels senyals que pugui donar el president de la Fed, Jerome Powell, tant en la seva intervenció divendres al simposi de Jackson Hole com a la publicació aquest dimecres de les actes de l'última reunió del banc central nord-americà.

Mentrestant, el bitcoin cotitza aquest dimarts amb guanys que ronden el 4%, col·locant-se a la zona dels 60.900 dòlars.

"Els traders del bitcoin podrien beneficiar-se d'una retallada de tipus, però també hi ha el risc que això pugui indicar la possibilitat d'una recessió, i en aquest cas podríem veure una profunda correcció a la baixa en el bitcoin, similar al que va passar a 2019", assenyala Rania Gule, analista de mercat sènior a XS.com.

Com recorda, quan la Fed va reduir tipus el juliol del 2019, el bitcoin va pujar inicialment un 20% en un repunt de curt termini, però, malgrat dues retallades addicionals aquest any, el bitcoin va acabar el 2019 amb una caiguda del 35% des del seu pic després de la primera retallada de tipus.

"Això no significa necessàriament que passi el mateix aquesta vegada, especialment atesa la turbulència global actual", afegeix. Creu que si el bitcoin aconsegueix mantenir-se per sobre del nivell de 60.000 avui, el proper repunt podria assolir màxims històrics i potencialment establir nous pics a mitjà i llarg termini.

Des d'una perspectiva tècnica, considera que "l'impuls baixista continua sent fort, ja que el preu del bitcoin lluita per superar els nivells de resistència clau i els indicadors d'impuls semblen febles i consolidats. Tot i això, el comportament dels inversors i les dades recents sobre l'activitat minera del bitcoin suggereixen una reducció de la pressió de venda, cosa que proporciona cert suport al preu”.

Si assumim que el preu del bitcoin torna a pujar fins als 62.000, “podria trobar certa resistència en aquest nivell, ja que s'alinea amb una línia de tendència prèviament trencada i la mitjana mòbil exponencial de 100 dies al voltant de 62.226, cosa que la converteix en una zona de resistència clau. Trencar aquest nivell es consideraria el començament d'una forta tendència alcista”, assegura.

Tot i això, si no aconsegueix superar i mantenir-se per sobre dels 62.066 durant un dia complet, "podria provocar una caiguda cap als 57.115, seguida d'una possible caiguda per tornar a visitar el nivell de suport diari als 49.917". D'altra banda, si el preu del bitcoin aconsegueix tancar per sobre dels 62.066, "podria ser probable un repunt cap al màxim del 2 d'agost de 69.596. Això podria portar a un augment addicional per provar la resistència setmanal als 69.648", conclou.

De la resta del mercat, l'ethereum avança un 2%, la solana més d'un 3%, el cardano, a prop d'un 3,5% i l'XPR, al voltant d'un 5,5%.

contador