bitcoin 2007769 1920 2 1024x719

Les criptomonedes moderen les pujades. El bitcoin (BTC) perd al voltant d'un 0,5% a les últimes 24 hores i cotitza per sobre dels 59.000 dòlars. Mentrestant, l'ethereum (ETH) cedeix amb moderació al voltant d'un 1% i es manté per sobre dels 2.500 dòlars.

  • 59.847,55$
  • 3,34%

Les altcoins també registren, majoritàriament, caigudes moderades. Binance coin (BNB), XRP o avalanche (AVAX), entre altres tokens, cotitzen amb pèrdues d'entre l'1% i el 2%, mentre que solana (SOL) cedeix una mica més, fins a un 3%. Al costat positiu, tron (TRX) i dogecoin (DOGE) pugen amb timidesa.

Per part de toncoin (TON) continua la inestabilitat després que el token hagi estat víctima d'una important pressió a la baixa després de la detenció de Pavel Durov, conseller delegat i fundador de la popular aplicació de missatgeria Telegram. Això, tot i que la cadena de blocs TON va patir una segona interrupció en el seu funcionament en només dos dies, aquesta darrera d'unes quatre hores. Tot i que Telegram i TON són entitats legalment separades, les dues estan estretament afiliades, ja que una depèn de l'altra.

No està sent la millor setmana per a les criptomonedes. Tret de sorpresa d'última hora, els grans actius digitals tancaran els últims cinc dies amb pèrdues importants. Això, malgrat el repunt experimentat dijous a la tarda, que va portar el bitcoin a superar còmodament els 61.000 dòlars, encara que després la criptomoneda reina va anar caient, sobretot durant la jornada asiàtica, fins a situar-se per sota dels 60.000.

Els analistes assenyalen que la correcció d'Nvidia, que va arrossegar els valors tecnològics aquest dijous, també va llastar els actius digitals. La companyia californiana lidera el mercat des del 'boom' de la intel·ligència artificial (IA) i, si bé els seus resultats van ser força positius, no van complir algunes de les expectatives més exigents. Alguns inversors es pregunten si el mercat s'està adonant que pot haver caigut en una bombolla.

D'altra banda, no hi ha hagut grans novetats a les últimes hores. Els inversors del mercat de criptomonedes segueixen pendents de les dades macroeconòmiques per calibrar com de gran en serà la baixada dels tipus d'interès que durà a terme la Reserva Federal (Fed) al setembre. En aquest sentit, el deflactor de consum privat o índex PCE, que es coneixerà aquest divendres, serà clau per inclinar la balança cap a una retallada de 25 o 50 punts bàsics, ja que aquesta referència és la favorita de la Fed per orientar la seva política monetària.

D'altra banda, cal destacar que ahir va ser un mal dia per als fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) al comptat de BTC i ETH. Els primers van tancar la sessió amb sortides netes de 71,8 milions de dòlars, segons dades de Farside Investors, després d'un mal dia de l'IBIT de BlackRock, que des del 23 d'agost passat no aconsegueix entrades de capital. Pel que fa als ETF d'ETH, van tornar a registrar sortides i continuen mostrant certa feblesa. Els analistes de JP Morgan afirmen que el seu rendiment fins ara ha estat força decebedor.

contador