ethereumcbbitcoin

Les criptomonedes corregeixen amb moderació a l'obertura de la sessió europea després de tancar dilluns amb pujades destacades. El bitcoin (BTC) va arribar a escalar fins als 72.000 dòlars, però no va aguantar gaire temps per sobre d'aquest nivell, en aquests moments, la criptomoneda reina ronda els 70.800 dòlars. Les alces són més notables en l'ethereum (ETH), que es va disparar un 6% a les últimes 24 hores i cotitza als 3.650 dòlars.

  • 95.403,08$
  • -2,02%
  • 1.452,81$
  • -0,02%

A la resta d'altcoins, el signe és dispar. Crida l'atenció l'impressionant repunt de toncoin (TON), que ha guanyat un 25% al darrer dia, a més, altres criptos com XRP, cardano (ADA), avalanche (AVAX), shiba inu (SHIB) o polkadot (DOT) també cotitzen a l'alça. Al costat contrari, solana (SOL) i dogecoin (DOGE) cedeixen amb moderació.

La sorprenent escalada de l'ETH ha estat, com hem dit, la gran notícia de la setmana. Segons diferents analistes, com els de Kaiko Research, això es deu, en bona mesura, a l'interès del mercat pel protocol de finances descentralitzades (DeFi) Ethena i el seu token nadiu ENA, que ha vist com el seu valor total bloquejat (TVL, per les sigles en anglès) va superar els 2.200 milions de dòlars. Així mateix, la seva 'stablecoin' sintètica USDe va afegir el bitcoin com a garantia.

En aquest sentit, experts com els de QCP Capital creuen que també hi ha influït un agressiu reposicionament del mercat, que havia apostat per un lideratge del bitcoin en el proper moviment a l'alça. Tot i això, aquesta pujada no sembla estar relacionada amb una possible aprovació dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) d'ETH al comptat al primer semestre, ja que el mercat creu que el regulador nord-americà postergarà la seva decisió més enllà de juny.

Pel que fa a la criptomoneda reina, el focus continua sent en l'efecte que tindrà el quart halving o reducció a la meitat de les recompenses de la cadena de blocs Bitcoin, que es completarà entre el 19 i el 20 d'abril. Les últimes setmanes les veus pessimistes semblen haver augmentat i la sensació general, amb excepcions, és que en aquesta ocasió no serà tan positiu per als preus com ho ha estat altres vegades. Cal recordar que, tradicionalment, els anteriors halvings han coincidit amb cicles alcistes als mesos previs i posteriors a la seva compleció.

"L'impacte a curt termini de les anteriors reduccions a la meitat ha estat mixt, mentre que a llarg termini ha estat alcista. Desglossant aquesta tendència, podem veure que els beneficis de BTC han oscil·lat entre el 292% i més del 8000%. A dues de les tres meitats anteriors, els preus van pujar un i tres mesos després. En tots tres, els preus van pujar nou i dotze mesos després. Una mostra de tres no és necessàriament suficient per ser concloent", apunten des de Kaiko.

Sigui com sigui, la veritat és que hi ha força incertesa al voltant del que pot passar amb els preus del criptoactiu rei. D'una banda, la companyia francesa subratlla que la volatilitat implícita del bitcoin per a diversos venciments va pujar breument durant el cap de setmana i va invertir la tendència baixista de la setmana passada. La volatilitat implícita per als venciments de les properes dues setmanes és la que més ha augmentat, del 59% al 71% en només dos dies, cosa que suggereix que les expectatives de volatilitat a curt termini estan augmentant.

Tot i això, la incertesa més gran a l'hora de predir els preus ha estat l'enorme èxit dels ETF de BTC, l'efecte dels quals podria haver descomptat parcialment el potencial impuls del halving per a alguns analistes. "La qüestió és si la demanda continuarà, exercint una pressió addicional a la baixa sobre l'oferta que, combinada amb la reducció a la meitat, podria crear una escassetat real", expliquen els experts de Kaiko. Si observem els fluxos nets de tots els ETF, excloent-ne els de Grayscale, podem veure que gairebé cada dia han registrat entrades positives, cosa que suggereix que hi continua havent una forta demanda. Tot i això, en el cas d'una reversió baixista, el BTC podria inundar el mercat, plantejant així una incertesa en els preus.

Finalment, aquests estrategs assenyalen que l'interès obert dels futurs perpetus de BTC i ETH va assolir màxims històrics en dòlars. "La negociació de futurs perpetus ha augmentat constantment des de principis d'any, arribant a un màxim de dos anys a principis de març abans de superar els màxims històrics anteriors", destaquen. L'interès obert es refereix al nombre total de contractes de futurs o opcions pendents al mercat. És una mesura que reflecteix la quantitat de diners invertits en un moment donat. Quan els operadors entren en contractes de futurs o d'opcions, l'interès obert augmenta. A mesura que els contractes es tanquen o expiren, l'interès obert disminueix.

A l'escena macroeconòmica, la dada d'inflació dels EUA del març, que es coneixerà demà, podria afectar els preus del criptoactiu rei. El consens espera un repunt de dues dècimes percentuals fins al 3,4%, cosa que podria donar més raons a la Reserva Federal (Fed) per mantenir la postura més estricta que ha demostrat a les últimes setmanes.

Per tècnic, Markus Thielen, analista de 10x Research i Matrixport, opina que el darrer moviment alcista del bitcoin el deixa en posició per intentar conquerir nous màxims històrics. I és que, pel camí cap als 72.000 dòlars, el bitcoin podria haver aconseguit trencar un patró de consolidació triangular establert al darrer mes. "Si la ruptura és alcista, com sospitem, el bitcoin podria pujar per sobre dels 80.000 durant les properes setmanes, si no abans. Comprar als 69.280 dòlars i fixar un ordre de prou pèrdues als 65.000 dòlars sembla apropiat", conclou.

contador