verde subida bitcoin

Les pujades del 9 de novembre al mercat de les criptomonedes, quan el bitcoin, l'ethereum i la resta d'altcoins han protagonitzat un espectacular ral·li i han marcat nou rècords, han deixat pas a una ràpida reculada que es manté aquest dimecres. Poc han durat en el bitcoin els nous màxims històrics, ja que el sentiment del mercat s'ha tornat extremadament sensible a qualsevol notícia que pugui fer-ne trontollar el preu.

  • 62.021,99$
  • 1,62%

Després d'assolir una fita als 68.500 dòlars i començar a somiar ja amb els anhelats 70.000, la més operada de les divises digitals ha cedit terreny, aproximadament un 2,5%, llastrada per les caigudes del 12% de les accions de Tesla aquest dimarts. La resta del mercat s'ha comportat d'acord i deixen retrocessos similars, mentre que la capitalització total, que ha arribat a superar els 3 bilions de dòlars, s'assenta als 2,85 bilions.

Una anàlisi dels esdeveniments de dimarts exposen que el bitcoin va accelerar les pujades després que una enquesta a Twitter del CEO de Tesla, Elon Musk, resultés favorable que ha de vendre un 10% de la seva participació en el fabricant d'automòbils. No obstant, va ser aquest mateix sondeig el que va llastar les accions de Tesla, cosa que, al seu torn, va provocar la correcció al mercat de les criptomonedes.

D'altra banda, les declaracions de conseller delegat d'Apple, Tim Cook que l'empresa no planteja invertir en criptomonedes, ni acceptar-ne pagaments, també han tingut un impacte negatiu en la cotització. "No crec que la gent que inverteixi en nosaltres vulgui tenir exposició a aquest actiu", ha dit Cook, que sí que ha reconegut que posseeix criptoactius a títol personal.

Altres esdeveniments han tingut el seu pes en el comportament recent de les criptodivises. "La recent pujada és perquè els inversors més joves utilitzen el bitcoin en lloc de l'or com a cobertura contra la inflació", destaquen des de Spreadex.

A més, Mastercard ha llançat targetes de pagament vinculades a les criptomonedes a Àsia, un fet que després de la notícia recent de l'aprovació d'un ETF de bitcoin als EUA, "continua fomentant la narrativa que les criptomonedes s'estan tornant més àmpliament acceptades", cosa que alhora fomenta l'adopció massiva", indiquen els experts d'XTB.

Tot i que el preu del bitcoin ha retrocedit lleugerament, "encara no és clar si podrà estendre's el moviment alcista, ja que podria ser cada vegada més susceptible a les notícies i al sentiment general", afegeixen aquests experts. "En qualsevol cas, com hem vist en el passat, qualsevol moviment significatiu de la principal criptodivisa podria provocar un efecte dòmino a tot el mercat, ja que els operadors i inversors intenten treure'n profit", assenyalen.

"La tendència de mitjà i de llarg termini no pot ser més alcista", comenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "De fet, aquesta mai no s'ha vist amenaçada en cap moment. Així que sí, els 100.000 dòlars dels que parlem des de principis d'any cada vegada són més a prop. I els 100.000 dòlars no són una resistència real perquè en realitat no en té", prossegueix. "Però de vegades és cert que determinades xifres rodones i psicològiques poden actuar de resistència momentània", conclou.

Noticias relacionadas

contador